Rána jako blázen, scéna z akčního filmu. Lidé z nabouraných aut popsali střelbu na řidiče

Vysokou rychlostí se přiřítilo auto a narazilo do nás. Byla to rána jako blázen, Štěrboholská spojka se začala hemžit policisty. Scéna jak z akčního filmu. Těmito slovy líčí sobotní zákrok policistů v Praze svědci, do nichž narazil cizinec v kradeném voze, který se snažil strážcům zákona ujet a prorazil i zátaras. Následně padlo osm výstřelů a řidič havaroval.

„Jela jsem z Chomutova směrem na Lysou nad Labem, od Prahy jsme ale jeli pomalu. Auta se začala štosovat a vytvářela se kolona. Nechávali jsme prostor na záchranářskou uličku. Uviděla jsem vzadu majáky, ale nebyla to sanitka – zezadu se vysokou rychlostí přiřítilo šedivé auto, které pronásledovala policie,“ vzpomíná pro CNN Prima NEWS na sobotní ráno řidička Jitka, do níž ujíždějící cizinec narazil.

„Náraz mě strhnul na svodidla, celé auto se nadzvedlo. Vzadu brzdil i pán s Fordem, do něho vrazil také. Hlavně ale že se nám nic nestalo,“ pokračuje svědkyně. Okamžitě po nárazu policisté cizince – podle informací CNN Prima NEWS Litevce – zajistili. „Bylo jich opravdu hodně,“ líčí žena.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na lesníka Martina a jeho syna se vyřítil medvěd. Když chlapec zakopl, zazněla střelba

„Uhýbal jsem a ucítil náraz. Rána jako blázen. Poté se to tady začalo hemžit policisty, přiletěl vrtulník. Bylo to jak z akčního filmu,“ svěřil se redakci řidič druhého nabouraného vozidla. K incidentu došlo na Štěrboholské spojce nedaleko Chodova, kde se policisté snažili zátarasem zastavit cizince v kradeném vozidle. Ten se však rozhodl bojovat o svou svobodu do poslední chvíle. Naboural policejní auto a pokračoval v cestě skrze záchranářskou uličku.

„Z toho důvodu byly na místě použity donucovací prostředky a střelná zbraň. Pronásledovaný řidič ujel ještě několik desítek metrů a poté narazil do dalších dvou stojících vozidel,“ přiblížil mluvčí policie Richard Hrdina. Podle informací CNN Prima NEWS padlo celkem osm výstřelů, jedna kulka se provrtala dveřmi na straně spolujezdce. Nikomu se ale nic nestalo.

„Po nárazu ke mně přišli policisté, nebylo mi dobře. Bála jsem se, zda se něco nestalo pejskovi, protože ta rána byla veliká. Poté mi pomohli z auta, ptali se, zda nechci záchranku. Následně se věnovali jemu (cizinci, pozn. red.) – vyndali ho z auta a odvedli do služebního vozu, kde ho hlídali,“ dodává svědkyně. Stejně jako ona byla její fenka nárazem otřesena, ale nezraněna.

Ujíždějící řidič následně skončil v policejní cele, kde bude muset vysvětlovat řadu věcí. Například, proč na policisty útočil nebo z jakého důvodu seděl za volantem auta, které bylo odcizeno v Německu. Řidička Jitka podobným lidem posílá rázný vzkaz: „Tito lidé nemají na silnicích co dělat. Zbytečně ubližují druhým, způsobují jim neštěstí.“

Tagy:
policie dopravní nehoda střelba Praha Lysá nad Labem Štěrboholská radiála Policie České republiky