Vražda na pražském Chodově: Policisté dál pátrají po podezřelém. Jaký mohl mít motiv?

Podezřelého z vraždy na Chodově zadrželi

Pokračování případu vraždy na Chodově

Policisté dál pátrají po Jiřím Alinčovi. Podle vyšetřovatelů jde o pachatele násilného činu, který se odehrál ve čtvrtek na pražském Chodově. Štábu Krimi zpráv se podařilo zjistit další okolnosti smrti pětapadesátiletého muže.

Vchod do panelového domu už je uklizený. Zmizely tak stopy hrůzného činu, který se tam ve čtvrtek ráno odehrál. Policisté zatím mluvili o násilném trestném činu. „Případ vyšetřujeme jako trestný čin vraždy, za který pachatelovi hrozí až osmnáct let ve vězení,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Podezřelým z vraždy má být šestadvacetiletý Jiří Alinče. Na pětapadesátiletého muže měl zaútočit nožem. Zasazené rány byly smrtelné. Záchranáři už nemohli napadenému nijak pomoct. Jak se štábu Krimi zpráv podařilo zjistit od sousedů, hledaný muž má být rodinným příslušníkem zavražděného. Policisté to ale odmítají komentovat, stejně jako motiv smrtelného útoku. „Nebudeme se k tomu vyjadřovat,“ doplnil mluvčí.

Podle prvotních zpráv se zdálo, že se jedná o loupežnou vraždu. Po útoku zůstal v chodbě rozsypaný nákup. Vzhledem k tomu, že se mělo jednat o rodinné příslušníky, dá se tento motiv prakticky vyloučit. Nejspíš tedy půjde o děsivé řešení vzájemného sporu.

Jiřího Alinče hledají už od čtvrtečního dne desítky policistů. Do akce byl nasazen také vrtulník. Zatím se ho ale dopadnout nepodařilo. Vyšetřovatelé varují, že může být ozbrojený a nebezpečný a rozhodně by se ho nikdo neměl pokoušet sám zadržet. Pokud jste ho tedy kdekoliv viděli, ozvěte se policistům na linku 158.

Tagy: