Vražda v Pardubicích: Obviněná žena útočila nožem už dříve, napadla jím dva jiné muže

Obviněná z vraždy muže v panelovém domě v Pardubicích už dříve podle policie napadla minimálně dva jiné muže nožem. Ti ji však neudali, a tak nikdy nebyla soudně trestána. Teď jí ovšem hrozí za ubodání 61letého Čecha, u kterého přebývala, až 18 let za mřížemi.

Alkohol, hádka se ženou a nůž poblíž. Kombinace, která už v minulosti měla v řadě případů fatální následky. Stejně tomu bylo i v neděli v pardubických Polabinách. Kriminalisté potvrdili informace Krimi zpráv, že žena měla muže v opilosti pobodat a později volat záchranku.

Ohledáním těla zemřelého byla zjištěna mnohočetná bodná a bodnořezná poranění ostrým předmětem. Po intenzivním prověřování kriminalisté došli k závěru, že za usmrcením poškozeného stojí oznamovatelka. Žena se ke svému jednání částečně doznala. Mezi ní a zemřelým mělo dojít ke vzájemnému konfliktu, ke kterému mělo přispět požití alkoholu obou osob,“ sdělila policejní mluvčí Dita Holečková.

Vztah dvojice byl komplikovaný

Žena skončila v úterý odpoledne ve vazbě. Při vazebním zasedání nevypovídala a trvala na tom, že si své jednání nepamatuje. Jedinou jistou věcí je, že se se starším mužem v bytě pohádali a konflikt eskaloval. Vztah mezi dvojicí byl podle obyvatel domu, kteří se štábem mluvili pod zárukou anonymity, komplikovaný.

39letá žena bydlela ještě u jiného muže – údajně na Klatovsku. Často ale přebývala v Pardubicích právě u zemřelého. Kriminalisté zjistili, že byla v hledáčku policie už v minulosti.

Obviněná nebyla dosud soudně trestaná, přestože bylo zjištěno, že v minulosti měla nožem napadnout dva jiné muže. Jeden z nich však nedal souhlas k jejímu trestnímu stíhání a druhý věc na policii ani neoznámil,“ doplnila Holečková.

Nyní ženě hrozí až 18 let vězení a ve vazbě bude čekat na obžalobu. Je otázkou, zda bude její částečné doznání polehčující okolností pro výši trestu, případně zda svou verzi do doby soudu změní. Policisté si budou nechávat zpracovávat znalecké posudky k jejímu stavu.

Tagy: