Všechny neduhy zmizely. Hůlka prozradil, co mu ulevilo od depresí a panických atak

Zpěvák Daniel Hůlka

POVÍDEJ (19)

Daniel Hůlka se netají tím, že se v minulosti potýkal s depresemi a panickými atakami. Se svými neduhy se snažil bojovat, docházel na terapii a zprvu bral i léky. Vše ale jako zázrakem zmizelo po narození jeho dcery. „Když se nám narodila Rozárka, všechno zmizelo. Je to moje štěstí,“ přiznal v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS zpěvák. Díky manželce a dceři teď prožívá nejšťastnější období svého života.

Letos to bude už deset let, co se Daniel Hůlka kvůli těžkému zánětu slinivky téměř loučil se životem. V současnosti si ho ale užívá plnými doušky. Je ve skvělé zdravotní kondici a v poslední době i pořádně zhubnul. Recept je podle něj jednoduchý.

„Mám velmi aktivního psa, se kterým dvakrát denně ujdu několik kilometrů. Ve zbylém času buď pracuji, nebo se věnuji dcerce Rozárce, která je velmi živá a hravá. No a když nastane večer, mám mladou manželku. Výsledek mojí životní náplně je takový, že jsem zhubnul 15 kilo,“ řekl s úsměvem Hůlka, který teď zažívá jedno z nejšťastnějších období v životě.

„Dítě a láska zametly všechny neduhy. Nikdy jsem nebyl šťastnější,“ doplnil.

Někdejšího Zlatého slavíka v minulosti trápily vážné zdravotní problémy. Kromě nemocné slinivky měl deprese a potýkal se i s panickými ataky. „Zvenčí vypadaly jako epileptický záchvat. Nikdo dlouhou dobu nevěděl, co se mnou je,“ zavzpomínal v pořadu Povídej Hůlka.

Podstoupil desítky vyšetření, ale až zkušený neurolog mu oznámil správnou diagnózu. „Mám poruchu neurovegetativního systému, jmenuje se to těžká exogenní deprese, odrůda panické ataky,“ vysvětlil.

Rozárka mi změnila život

Panické ataky se podle něj dostavily v nejméně očekávanou dobu. „Skončil jsem všechno a dva roky jsem nehrál a dával se dohromady. A když jsem se vrátil do divadla, padlo to na mě. Říznul jsem s sebou na podlahu a začal se klepat. Panická ataka je taková mrcha, že dokud jste pod silným tlakem, vydržíte to,“ vysvětlil Hůlka s tím, že problémy se u něj dostavily ve chvíli, kdy byl relativně v klidu.

Hůlku proslavila role v muzikálu Dracula. K dnešku má odehráno stovky repríz. „Díky úspěchu, který Dracula měl, se mi otevřelo obrovské pole seberealizace ve zpěvu i herectví a já bral všechno. Byly časy, kdy jsem hrál v devíti inscenacích,“ zavzpomínal Hůlka. Podle něj mohlo být právě toto období jedním ze spouštěčů, který ho k zdravotním problémům přivedl. „Byl to strašlivý nápor na nervy. Nemohl jsem normálně spát a měl jsem rozházený biorytmus. Všechny tyto problémy se postupně nasčítaly. Pak jsem si vzal pauzu,“ popsal.

Legendární muzikálový zpěvák poté docházel na terapie a se svým neduhem se snažil bojovat. Vše nakonec změnilo až narození dcery. „Když se nám narodila Rozárka, všechno zmizelo. Rozárka je moje štěstí a Barborka (manželka) také. To, že jsem se s ní setkal, změnilo můj život,“ uzavřel Hůlka.

Daniel Hůlka v rozhovoru s Radkou Červinkovou v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS hovořil také o začátcích v muzikálu Dracula či o tom, proč vrátil vyznamenání prezidentu Miloši Zemanovi. Celý rozhovor najdete v úvodním videu.

Tagy: