Vstřelil gól, do smíchu mu ale nebylo. Hvězda Ajaxu tvrdě narazila rozkrokem do tyče

Snad každý muž ví, jak bolí tvrdý úder do intimních oblastí. Následují minuty utrpení v předklonu, skákání na patách a v krajním případě i odjezd do nemocnice. Své o tom může po středečním duelu Ligy mistrů vyprávět 32letý záložník nizozemského Ajaxu Amsterdam Dušan Tadič. Těšit ho však může, že po smolném nárazu do tyče skončil nezraněn, jeho celek porazil Dortmund a postoupil ze základní skupiny.

Radost a zároveň obrovskou bolest ve středečním utkání nejprestižnější fotbalové klubové soutěže Ligy mistrů zažil záložník a kapitán nizozemského Ajaxu Amsterdam Dušan Tadič. Německá Borussia Dortmund vedla ještě v 72. minutě 1:0, i když v té době hrála už přes 40 minut bez sporně vyloučeného stopera Matse Hummelse.

Pak ale přišla Tadičova chvíle. Na hranici malého vápna si našel odražený míč a ve skluzu ho levou nohou uklidil za záda bezmocného brankáře Gregora Kobela. Místo okamžité radosti ale následovaly chvíle utrpení. Tadič totiž doklouzal po trávníku až k pravé tyči švýcarského brankáře tak nešťastně, že si mohutný kus oceli zarazil přímo mezi nohy.

Srbský forward se zvedl a chtěl běžet slavit se svými spoluhráči. Ale nešlo to. Pravou rukou se držel v rozkroku a na jeho tváři se mísila radost s trpkým výrazem bolesti.

Ajax vyhrál a s předstihem postoupil

Tadič se z nepříjemného okamžiku ale za několik minut vzpamatoval a pomohl týmu k obratu. Ajax nakonec vyhrál na horké německé půdě 3:1 a po čtyřech úspěšných duelech v základní skupině už má jistý postup do jarního osmifinále.

History was written on a special night. ✨ #UCL #bvbaja

Posted by AFC Ajax on Wednesday, November 3, 2021

Dortmund musí o postup ještě v posledních dvou kolech zabojovat. Ve skupině C má stejně jako portugalský Sporting Lisabon šest bodů. Na dně tabulky se pak krčí istanbulský Besiktas, který ve čtyřech duelech neuhrál ani bod.

Tagy: