Na ex vypil placatici rumu a sedl za volant. Svědkyně zavolala policii, nadýchal 3,18 promile

Dechová zkouška na alkohol

Muž vypil láhev rumu a sedl za volant

Vypil naráz placatici rumu, usedl za volant a odjel. Nezodpovědného muže ale naštěstí viděli všímaví lidé, kterým to nedalo, a upozornili policisty. Ti následně řidiče našli a zastavili. Když mu dali dýchnout, měli hned jasno.

„Na muže nás upozornila oznamovatelka, která ho měla vidět na náměstí v Sobotce, kde měl vypít před jízdou na ex placatici rumu,“ sdělila redakci mluvčí policie Eliška Majerová. Místo aby se odporoučel domů vystřízlivět, bez ostychu pak nasedl za volant a vyrazil na silnice.

„Hlídka kopidlnských policistů po automobilu ihned začala pátrat. Následně ho našla po necelém kilometru od místa nahlášení,“ doplila mluvčí. Podle informací CNN Prima NEWS na začátku kontroly nechtěl muž spolupracovat. Dýchat do přístroje se mu nechtělo, dokonce měl tvrdit, že neřídil.

ČTĚTE TAKÉ: Řidiči kamionu naměřili čtyři promile. Před dechovou kontrolou zablokoval dálnici D1

Po dotázání policisty nakonec přiznal, jak to bylo. „Jenom z náměstí sem,“ konstatoval šofér. „A byl jste pod vlivem. Udělal jste chybu, musíte se k tomu postavit jako chlap. Hlavně mi tady už nevykládejte pohádky,“ vzkázal mu policista. Nakonec došlo i na dechovou zkoušku. A výsledek? 3,18 promile.

Dvaapadesátiletý řidič si tak za volant zřejmě dlouho nesedne. Přijde o řidičský průkaz, zaplatí tučnou pokutu, a navíc mu hrozí roční vězení.

Tagy: