Vyhodím tě z domu a neuvidíš sourozence. Žena nutila 16letou dceru k prostituci

Ilustrační foto

Matka kuplířka z Karvinska

Žena z Karvinska podle policie přinutila svou šestnáctiletou dceru k prostituci. Vyhrožovala jí vyhozením z domu a ztrátou kontaktu se sourozenci. Dívka se podvolila. Klienty, bylo jich i 100 měsíčně, jí několik let sháněla matka a další žena. Těm pak odevzdávala téměř všechny vydělané peníze. Obě ženy kriminalisté obvinili z obchodování s lidmi či kuplířství.

Dívka podle policie před několika lety, když jí bylo 16 let, dostala od své matky na výběr. „Buď si bude na živobytí vydělávat sama a současně již neuvidí své sourozence, nebo začne poskytovat sexuální služby a bude moci zůstat doma. Dcera zvolila druhou variantu,“ uvedla mluvčí. Matka pak společně s druhou ženou dívku nabízely prostřednictvím internetu. „Po dobu zhruba dvou let jim dívka odváděla téměř veškerý zisk. Mohlo se jednat o sto i více klientů měsíčně,“ řekla policistka.

Matka podle kriminalistů používala peníze pro svou potřebu, například na konání různých večírků nebo nákup alkoholu či drog. Druhá žena, pro kterou takto pracovaly i další dospělé prostitutky, si pak ze zisku platila zahraniční dovolené. „Dcera obdržela jen zlomek výdělku, ze kterého však měla údajně pořizovat potřebné věci pro sourozence. Matka měla navíc podávat dceři alkohol a drogy,“ dodala policejní mluvčí.

Kriminalisté obvinili obě ženy z obchodování s lidmi a přečinu ohrožování výchovy dítěte. Matku navíc i z podávání alkoholu dítěti a z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Ve vězení mohou strávit až 12 let. Soud obě poslal do vazby.

Tagy: