Fabiánová prozradila maminčino tajemství. Naďu Urbánkovou měl znásilnit vlastní otec

Zpěvačka Jana Fabiánová s maminkou Naďou Urbánkovou

Jana Fabiánová promluvila

Jana Fabiánová v loňském roce obvinila psychiatra Jana Cimického ze sexuálního napadení. Nyní vyšlo najevo, že sexuálnímu násilí čelila v dětství také její maminka a zpěvačka Naďa Urbánková. Tu měl údajně zneužít její vlastní otec.

Fabiánová musela po zveřejnění nepříjemného zážitku s Cimickým čelit řadě útoků. „Poté, co jsem to zveřejnila, následovala vlna nevole a útoky osobní i zveřejňované ve veřejném prostoru,“ svěřila se v pořadu ShowTime Fabiánová. Lidé se jí prý ptali, proč k „doktorovi vůbec lezla“. „Psali mi, že jsem odporná a že bych měla skočit pod vlak,“ řekla zpěvačka s tím, že případ dále odmítá komentovat vzhledem k probíhajícímu vyšetřování. „Nejsem právník, tak se k tomu nemůžu vyjadřovat. Ale vím, že bylo zahájeno trestní stíhání,“ doplnila.

V talkshow moderátorky Milušky Bittnerové Na kafeečko se pak rozpovídala o tom, proč se o hrůzném zážitku nesvěřila mamince. „Neprožívala to se mnou, protože já jí o tom neříkala. Mamince je 82 let, žije v Želivě a já neměla zapotřebí jí každý den reportovat, co zase vyšlo za nadávky a urážky,“ řekla Fabiánová.

„Ona by mi nepomohla a jenom by ji to trápilo, takže jsem se snažila ji do toho vůbec nezatahovat. Maminka si prožila zneužívání, když byla dítě,“ prozradila dcera známé zpěvačky. „Znásilnil ji její vlastní otec, když jí bylo osm let,“ uvedla Fabiánová s tím, že jí o incidentu měla říct sama Urbánková.

Odpustit se něco takového nedá

„Já dědečka nezažila. Zemřel, když bylo mámě asi deset. Vůbec nevím, jak na to reagovat. Je to strašně těžký. To je prostě taková rána,“ popsala svou reakci na matčino oznámení. Podle Fabiánové se něco takového odpustit nedá. „Člověk to může jen nějakým způsobem pochopit, aby si to sám v sobě nějak vyřešil,“ popsala Fabiánová.

„Téma obtěžování, sexuálního zneužívání, zneužívání pozice moci se bohužel týká snad každé šesté ženy. To bohužel není nic výjimečného,“ doplnila Fabiánová.

Tagy: