Rvačka na hřišti. Vyhrocené brněnské derby vyhrála Zbrojovka i díky kuriózní červené

Fotbalisté Zbrojovky zvítězili v pátém kole druhé ligy nad Líšní až gólem v nastavení 2:1. Favoritovi z dvou brněnských celků pomohlo vyloučení domácího Jana Silného. Ten dostal červenou kartu poté, co v 79. minutě zpacifikoval hostujícího fanouška, který vtrhnul na hřiště a napadl pořadatele.

Zápas mezi domácí Líšní a Zbrojovkou měl jako každé správné derby velmi napínavou atmosféru. V 49. minutě otevřel skóre Jan Hladík, a poslal tak Zbrojovku do vedení. Líšni ale na odpověď stačilo pouhých sedm minut, když ve skluzu srovnal Ondřej Ševčík.

Ke konci utkání už vše nasvědčovalo tomu, že si oba týmy ze zápasu odnesou po jednom bodu. Jenže v 78. minutě vtrhlo na trávník několik fanoušků Zbrojovky, jeden z nich navíc drsným způsobem napadl pořadatele.

Domácí útočník Jan Silný výtržníka chytil kolem krku a srazil jej na zem. Rozhodčí Dubravský za to fotbalistovi ukázal červenou kartu, což v závěru Líšeň oslabilo. Přesilovku využil v druhé minutě nastavení hlavičkující kapitán Jakub Řezníček.

Podle šéfa rozhodčích Radka Příhody se incidentem i červenou kartou bude disciplinární komise ještě zabývat.

Zbrojovka se tak s 12 body posunula do čela tabulky. Nutno ovšem podotknout, že třetí Dukla má s 10 body zápas k dobru. Líšeň se kvůli prohře pohybuje stále v druhé polovině tabulky, konkrétně na dvanáctém místě.

V soutěži se zatím nedaří ani dvěma týmům, které ještě loni hrály nejvyšší ligu. Opava je na jedenáctém místě a Příbram dokonce na čtrnáctém.

Tagy:
Brno Jihomoravský kraj fanoušek fotbal druhá liga sport červená karta FC Zbrojovka Brno pořadatelství Jakub Řezníček SK Líšeň Jan Silný