Vystřílím třídu v Praze, vyhrožoval mladík. Policie u něj našla zbraně

Zbraně, které našli u studenta.

Student hrozil vystřílením třídy

Kriminalisté zadrželi osmnáctiletého muže, který vyhrožoval střelbou v jedné z tříd školy na Praze 8. Mladík, který veřejně prohlašoval, že si pořídí zbrojní průkaz a „vystřílí“ třídu, měl ve svém držení airsoftové zbraně i nože. Navíc otevřeně schvaloval tragický útok na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Za jeho jednání mu hrozí až tříleté vězení.

„V minulých dnech policisté přijali oznámení o podezřelém chování osmnáctiletého studenta, který navštěvuje jednu ze škol v Praze 8. Muž měl slovně vyhrožovat spolužákům, že vystřílí třídu a výslovně sdělil nenávist vůči některým z nich,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk na webu. Student měl podle Daňka rovněž zmiňovat svůj úmysl získat zbrojní průkaz, čímž vážnost svých výhrůžek ještě podpořil.

Kriminalisté dále zjistili, že mladík před spolužáky opakovaně schvaloval útok na Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy, přičemž podle Daňka „slovně souhlasil se spácháním tohoto činu a měl prohlašovat, že by to udělal stejně“.

ČTĚTE TAKÉ: Násilné sklony vykazoval Masový vrah z fakulty už v dospívání. Střílet měl i po své sestře

Policisté studenta zadrželi v jeho bydlišti a při domovní prohlídce našli airsoftové a vzduchové zbraně i nože.

„Kriminalisté podali podnět na jeho vzetí do vazby, což soud neakceptoval a stíhání bude vedeno na svobodě,“ dodal Daněk. Mladík je nyní stíhán pro trestné činy nebezpečného vyhrožování a schvalování trestného činu. V případě odsouzení mu hrozí až tři roky vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zavraždil třináctiletou spolužačku. Nekrofilní sadista Robin mohl už po pár letech na svobodu

Tagy:
zbraně krimi student Praha Filozofická fakulta vysoká škola policie vystřílení fakulta