Prostředníčky pro policisty, pak napadení ve vlaku. Výtržník z Jičínska skončil ve vazbě

Vztyčené prostředníčky a napadení muže ve vlaku. Starší z výtržníků skončil ve vazbě

Mladík za napadení staršího muže skončil ve vazbě

O mladících z Jičínska, kteří se rádi fotí s policisty, ukazují jim prostředníčky nebo nadávají, už diváci CNN Prima NEWS vědí. Jak se ukázalo, ani tehdejší domluva ke změně jejich chování nevedla. A tak na jednoho z nich podal státní zástupce návrh na vzetí do vazby.

Policejní hlídka na Jičínsku sledovala vozidlo, ve kterém jeli dva mladíci. Oba z minulosti moc dobře znala. Během jízdy na policisty z okénka ukazovali vztyčené prostředníčky. Proto v další obci auto zastavili, aby ho zkontrolovali. Muži měli policistům nadávat a při vulgárních gestech se ještě fotit. „V tomto případě se dopustili hrubé neslušnosti na místě veřejně přístupném,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Eliška Pospíšilová.

Stejné mladíky hlídka kontrolovala i na konci července kvůli ohrožování zbraní. I tehdy měli policistům nadávat a dokonce je i napadnout. „Kriminalista obvinil mladíky ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ukončené ve stadiu pokusu a výtržnictví,“ upřesnila mluvčí.

Starší z bratrů, 21letý mladík, měl podle policistů v srpnu zaútočit na staršího muže ve vlaku, protože ho napomenul kvůli hlasitě hudbě. „Napadnout ho měl opakovaně, kdy při druhém útoku muže udeřil pěstí do hlavy, poškozený upadl a musel vyhledat lékařskou pomoc. V září pak měli sourozenci napadnout dalšího muže teleskopickými obušky. I ten musel vyhledat lékařskou pomoc,“ doplnila mluvčí.

Detektivům tak s bratry lidově řečeno došla trpělivost. Když jednoho z nich kriminálka přivezla k jičínskému soudu, do smíchu mu už nebylo. Jednalo se totiž o tom, zda starší z bratrů půjde do vazby. Soudce návrh akceptoval a muž skončil ve vazební věznici.  Ve vězení to už zná, naposledy jeho brány opustil v dubnu letošního roku.

Mladší z mužů si na soud počká na svobodě, každopádně oběma sourozencům hrozí až desetiletý trest.

Tagy: