Z aktivisty koučem. Tahle sranda není zadarmo, ale nikomu to necpu, píše Minář

Zakladatel spolku Milion chvilek Mikuláš Minář vyměnil aktivismus za koučování. V pondělním příspěvku na sociálních sítích odprezentoval svůj web, kde uvádí, s jakými metodami pracuje a pro koho jsou jeho služby vhodné. Na dotaz CNN Prima NEWS přiblížil, kolik si za svou práci účtuje.

„Prozkoumejte se mnou svět politiky, dobrých knih a osobního růstu,“ láká Minář na svém webu, který odhalil v pondělí. Uvádí například, že studuje pět oborů v jednom nebo že chystá knihu. Nabízí zde i zmíněný koučink.

ČTĚTE TAKÉ: Jak to bylo s daní na víno? Úlevu prosazoval sám „jihomoravský“ premiér Fiala

A cena? „Je vysoká. Brzy Vám však bude jasné, že to za tu investici stálo,“ uvedl na webových stránkách. Později však Minář formulaci pozměnil a ve facebookovém příspěvku píše: „Samozřejmě, tahle sranda není zadarmo. Koučování je náročné na pozornost a každá hodina sezení pro mě znamená další jednu až dvě hodiny přípravy, plus pronájem místnosti. Proto je standardní hodinová sazba na trhu v nižších tisících,“ upřesnil na dotaz CNN Prima NEWS. První sezení je dle něj zdarma. „V případě nespokojenosti vracím peníze,“ garantuje.

Soudy? Nedivím se

Pod příspěvkem, kde nové služby nabízí, se objevily i kritické či zesměšňující komentáře. „Pane kolego, jestli chcete, můžeme se na fakultě sejít a mohu Vám vysvětlit, proč je tvrzení, že studujete ‚pět oborů v jednom‘ spíše úsměvné. Přeji Vám hodně úspěchů a obdivuji sebevědomí každého, kdo chce za vysoké honoráře koučovat, aniž by sám zatím něco vystudoval,“ míní Petr W.

„Takže nyní jste osobní kouč, to je moc hezký. Co přijde příště? Stanete se agentem OVB? Nebo začnete točit YouTube pořad o kryptoměnách a pasivním přijmu?“ ptá se jízlivě další uživatel. Nepřímo na kritiku Minář odpověděl takto: „Někteří lidé o koučování vynáší silné soudy, aniž by něco víc věděli. Nedivím se, měl jsem to stejně,“ přiznává Minář.

Ke koučování se prý dostal v roce 2019 „uprostřed nejstresovějšího období svého života“ – mezi první a druhou demonstrací na Letné proti tehdejší vládě. „Narazil jsem na skvělého kouče Radvana Bahbouha. Otevřel se mi nový svět,“ popisuje, jak se ke koučování dostal.

V příspěvku o několika odstavcích také popisuje, co přesně je koučování a jak schůzky se zájemci budou vypadat. „Nikomu koučování necpu. Kdo to má na háku, ať ho vesele ignoruje. Mně osobně ale hodně pomohlo a život mě díky němu víc baví,“ dodává.

Předevčírem jsem zveřejnil svůj web. Dnes bych vám rád řekl víc o koučování. Jak jsem se k němu dostal. Co to je a co to...

Posted by Mikuláš Minář on Wednesday, May 17, 2023

Minář se dostal do povědomí veřejnosti jako lídr spolku Milion Chvilek, který se snaží „bránit demokratická pravidla, principy a hodnoty“. Spolek vedl do roku 2020, poté přemýšlel o kandidatuře do parlamentních voleb v roce 2021. Minářova strana Lidé PRO nakonec nesehnala dostatek podpisů. „Je daleko lehčí zaplnit Letnou než vybudovat silnou politickou stranu,“ řekl k tomu tehdejší prezident Miloš Zeman v Partii v roce 2020.

Tagy: