Z kamionu v Praze uteklo několik migrantů. Šofér je odhalil díky podezřelému klepání

V návěsu kamionu se ukrývala čtveřice migrantů.

Migranti na okruhu

Policisté dopadli další migranty, kteří se v kamionu snažili projet přes Českou republiku. Přišel na ně řidič kamionu a okamžitě zalarmoval pražské policisty. Ještě, než na místo přijely první hlídky, čtyři muži z nákladního prostoru utekli.

Řidič kamionu s rumunskou poznávací značkou projížděl po pražském okruhu. V jednu chvíli ale z návěsu uslyšel klepání, rozhodl se tedy zastavit na radotínském mostě a zavolat na linku 112.

Čtveřice mužů se během této chvíle násilím dostala z nákladního prostoru a utekla. Hlídky, které na místo dorazily, proto začaly po mužích pátrat. Po několika desítkách minut se jim je podařilo najít na polní cestě nedaleko mostu.

Policisté teď budou zjišťovat, odkud muži jsou a jak se do návěsu kamionu dostali. Následně je s největší pravděpodobností čeká vyhoštění z České republiky.

Od začátku roku do konce září, do kdy jsou dostupné statistiky, se policistům podařilo při nelegální cestě přes Česko zadržet 827 lidí. Nejčastěji se jednalo a Afghánce, Syřany a Maročany. Většina z nich se chtěla dostat do Německa. Mnohokrát kvůli cestě neváhali ohrozit ani vlastní život například tím, že cestovali na podvozku kamionu.

Tagy: