Vraždu z Karlovarska halí tajemství, na Trutnovsku hrály roli lži. Policie řeší další úmrtí

Ilustrační foto

Policie prošetřuje vraždu na Karlovarsku

Policie vyšetřuje násilnou smrt 59leté ženy na ubytovně ve Rtyni v Podkrkonoší na Trutnovsku. Jako podezřelého zadržela 55letého recidivistu, který byl přítelem usmrcené. Kriminalisté muže obvinili z těžkého ublížení na zdraví. Soud na něho uvalil vazbu. V případě odsouzení mu hrozí až 16 let vězení, jak informovala policejní mluvčí Šárka Pižlová. Vedle toho kriminalisté vyšetřují další vraždu také na Karlovarsku.

Obviněný podle policie přiznal, že v pátek 20. října s ženou popíjeli alkohol, pohádali se a následně ji udeřil do obličeje a ona upadla na nábytek a zůstala ležet na zemi. Muž pak zavolal policii a tvrdil, že ženu na zemi v bytě našel.

ČTĚTE TAKÉ: Vražda na ubytovně v Ústí nad Labem. Podezřelého policisté zadrželi, zbraň hledají

Kriminalisté následně zjistili, že žena zemřela kvůli úrazu hlavy. Načež podezřelého v pondělí odpoledne zadrželi. „Obviněný muž nejprve mlžil, aby se vyhnul trestu. Nakonec však policistům přiznal, co se stalo,“ uvedla mluvčí. Při dechové zkoušce vyšetřovatelé v pátek u zadrženého zjistili 2,42 promile alkoholu v krvi.

Vražda na Karlovarsku

Plné ruce práce mají kriminalisté i na Karlovarsku, kde od čtvrtka vyšetřují vraždu. V souvislosti s tím zadrželi a trestně stíhají 26letého muže, kterého obvinili ze spáchání daného trestného činu. V případě prokázání viny mu hrozí vězení na 12 až 20 let. Policie o vyšetřování i obvinění informovala na sociální síti X. Podle krajského policejního mluvčího Jakuba Kopřivy víc informací policie sdělí, jakmile to vyšetřování případu umožní.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Policie vyšetřuje vraždu starosty

Tagy: