Požár na Václavském náměstí: Hořela střecha hotelu, jeden muž skončil v nemocnici

Požár na Václavském náměstí

Požár na Václavském náměstí

Poblíž pražského Václavského náměstí ve čtvrtek kolem poledne vzplanula na střeše lepenka, oznámili pražští hasiči na sociální síti X. Hustý kouř byl vidět zdaleka. Na místě zasahovali také záchranáři se speciálním vozem Fénix. Mluvčí hotelu Evropa, na jehož střeše požár vypukl, Petr Kostka, řekl, že hořel materiál při rekonstrukci budovy. Záchranáři uvedli, že odvezli do nemocnice muže, který se nadýchal zplodin z hoření.

Kouř stoupal z prostoru za budovou na rohu Václavského náměstí a Jindřišské ulice. Podle Kostky na střeše opravovaného hotelu Evropa vypukl lokální požár při stavebních pracích. Dodal, že nikdo nebyl zraněn.

„Jedná se o požár lepenky na novostavbě o rozloze 10 krát 15 metrů, v tuto chvíli není možné ustavit žebřík, zásah probíhá vnitřkem budovy v dýchací technice,“ uvedli hasiči před 12:30.

ČTĚTE TAKÉ: V jablonecké nemocnici hořelo. Desítky lidí před plameny unikly, zasahovali hasiči

O několik minut později uvedli, že požár se již dál nešíří. „Jedná se o železobetonovou střechu, kde probíhaly stavební práce. Z objektu se evakuovaly všechny osoby,“ dodali. Požár se podle nich nerozšířil mimo zasaženou část střechy.

Pražští zdravotničtí záchranáři na síti X oznámili, že převzali do péče muže ve věku přibilžně 30 let. „Po úvodním vyšetření, zajištění vitálních funkcí, byl pacient transportován do nemocnice,“ dodali.

Zásah hasičů zhruba na hodinu uzavřel pro dopravu Jindřišskou ulici, projet nemohly ani tramvaje. Omezený byl provoz šesti tramvajových linek, dopravní podnik podle svého webu tramvaje odklonil.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Další rána pro rodinu z Karvinska: Po požáru přišla demolice. Terapie šokem, běduje majitel

Tagy: