V jablonecké nemocnici hořelo. Desítky lidí před plameny unikly, zasahovali hasiči

Hasiči zasahují u požáru kuchyně v objektu nemocnice v Jablonci nad Nisou (27. 3. 2024).

V Jablonci zasahovali hasiči při požáru v nemocnici

V areálu nemocnice v Jablonci nad Nisou ve středu dopoledne hořelo. Oheň vzplál ve třetím podlaží jedné z provozních budov, kde je kuchyně. Z objektu zasaženého požárem bylo evakuováno 40 lidí. Dva z nich hasiči zachránili s použitím masek, potvrdila pro CNN Prima NEWS zastupující mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Petra Knížková. Nikdo z nich nebyl zraněn a ani se nenadýchal kouře, uvedla jablonecká policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Oheň se podařilo rychle lokalizovat, chodu samotné nemocnice, lůžkové části ani pacientů se událost nedotkla. Okolnosti vzniku požáru policie zjišťuje, škoda podle předběžných odhadů přesáhne milion korun.

Požár byl na operační středisko hlášen pár minut po 11:00, hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu. Důvodem podle Knížkové nebyl rozsah požáru, ale skutečnost, že hořelo v areálu nemocnice, která patří do kritické infrastruktury. Kolem 12:15 se hasičům podařilo požár lokalizovat a pak pomocí přetlakové ventilace prostor odvětrali.

Podle mluvčího zdravotnické záchranné služby Michaela Georgieva vyšetřili záchranáři na místě dvě osoby. „Zřejmě se nadýchaly kouře, jejich stav ale nevyžadoval hospitalizaci,“ dodal.

ČTĚTE TAKÉ: Hrozivá nehoda dálkového autobusu u Lipska. Nejméně pět lidí zemřelo, další jsou zraněni

„Pacienti i zaměstnanci se dnes většinou, pokud jde o jídlo, postarali sami buď v bufetu, nebo rozvážkou, čekáme, v jakém stavu bude kuchyně,“ řekl ředitel Vít Němeček. Pokud se ukáže, že jídlo, které ve středu uvařili, bude možné ještě vydat, tak ho vydají, pokud ne, zajistí studené zvenčí. Aktuálně podle Němečka pracovníci zjišťují, v jakém stavu kuchyně je. „Naštěstí to ale není nic dramatického,“ dodal ředitel.

Nemocnice Jablonec je městskou příspěvkovou organizací a s 382 lůžky je třetím největším zdravotnickým zařízením v Libereckém kraji. Zaměstnává zhruba 920 lidí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dělníci z baltimorského mostu jsou zřejmě po smrti, uvedla policie. Pozastavila pátrání

Tagy: