Za pondělním výbuchem auta v Přerově byl nástražný systém, policisté to už vyšetřují

V centru Přerova v pondělí večer vybouchlo auto.

Za výbuchem zaparkovaného auta v Sušilově ulici v Přerově byl nástražný systém, uvedla v úterý policie. Na voze VW Transporter explodoval v pondělí večer. Výbuch v ulici nedaleko obchodního domu nikoho nezranil. Policie případ vyšetřuje pro obecné ohrožení. Po pachateli kriminalisté pátrají, hrozí mu až osm let vězení, informovala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Vůz patřil majiteli sportovního obchodu, nově měl na voze polepy.

„Pyrotechnici po ohledání zjistili, že neznámý pachatel umístil na vozidlo nástražný výbušný systém. Na místě byl přítomen také služební psovod a jednotky hasičského záchranného sboru. Po celou dobu našeho šetření této události byla ulice z bezpečnostních důvodů uzavřena,“ uvedla policejní mluvčí.

Škoda na voze nebyla dosud vyčíslena. Podle policie žádná další na majetku v okolí místa exploze nevznikla. „Příčina a okolnosti této závažné trestné činnosti jsou nadále předmětem prověřování. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecné ohrožení,“ dodala. Podle Jaroslava Janků – majitele vozu, je v ulici kamerový systém, jedna z kamer pak zabírala i vůz. Po pachateli policie pátrá.

Výbuch nedaleko dětského domova

Auto explodovalo v pondělí v 19:40 v Sušilově ulici. Podle obyvatel Přerova, kteří bydlí v místě výbuchu, se ozvala velká rána. O nástražném systému spekulovali i lidé na sociální síti. Majitele vozu výbuch šokoval. „Nemám na to slov. Nemáme žádnou nevraživost mezi konkurencí. Nemám nepřátele, se kterými bych soupeřil. Prodáváme pouze kola, lyže. Nedokážu si to vysvětlit. Auto asi stálo na blbém místě,“ uvedl jeho majitel Jaroslav Janků.

Škodu, kterou výbuch způsobil dosud nemá vyčíslenou. „Byla to obrovská pumelenice,“ podotkl. Vyzdvihl také fakt, že v blízkosti místa, kde došlo k výbuchu, je dětský domov. „Děti to rozhodně vystrašilo. Běžně chodí spát kolem 20. hodiny, včera ale usnuly až kolem 23. hodiny. Materiální škody nemáme, ale všechny to vystrašilo. Celý dům se otřásl,“ doplnil ředitel domova Luděk Doležel.

Tagy: