Soud s Cimickým: Svědci popisovali, co se mělo přes 40 let dít. Hlavní aktér kauzy nedorazil

Jan Cimický se svým obhájcem v soudní síni

Pokračoval soud v kauze psychiatra Jana Cimického

Bez hlavního aktéra v úterý pokračoval soud v kauze psychiatra Jana Cimického. Ten čelí obžalobě ze skoro 40 sexuálních útoků, většinou na své pacientky. Jednání u Obvodního soudu pro Prahu 8 pokračovalo za zavřenými dveřmi výslechy svědků.

Soudní znalec se z úterního jednání omluvil. Další svědky potom už soud kvůli jejich ochraně vyslýchal neveřejně za zavřenými dveřmi. Některé z údajných obětí mají podle obžaloby dlouhodobé následky.

ČTĚTE TAKÉ: Za brutální vraždu vrtačkou padl výjimečný trest. Výpovědi odsouzených partnerů se lišily

Proběhlo to s vyloučením veřejnosti. To znamená, že nemohu říct, co se tam dělo,“ sdělil obhájce Jana Cimického Miroslav Kučerka.

Obžaloba Jana Cimického viní ze čtyř znásilnění a 35 případů vydírání. První skutek se měl stát již v roce 1979, poslední o 40 let později. „Případ je bezesporu výjimečný svým rozsahem a dobou, po kterou nezákonné jednání ze strany obžalovaného probíhalo,“ řekla státní zástupkyně Martina Adámková.

Lékař podle spisu měl některé ženy nebo i dívky osahávat na prsou a pohlavních orgánech. Jiné se zase měl pokoušet líbat, otírat se o ně penisem nebo před nimi masturbovat. Sám Cimický jakoukoli vinu popírá. „Musím zcela odmítnout, že bych se kdy dopustil znásilnění nebo jakéhokoli sexuálního násilí či nátlaku,“ řekl Cimický.

Další hlavní líčení je naplánováno na 16. dubna.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zvrat v případu zabití čtyřletého chlapce v Mostě. Soud vyslechl znalce, zváží zásadní změnu

Tagy: