Záběr vyloženě z první ruky. Mladý skateboardista v přímém přenosu vletěl do kameramana

Olympijské hry jsou vždy kromě velkolepých sportovních výkonů přehlídkou krásných televizních záběrů. Rok od roku se zpracování přenosu posouvá, cílem je nabídnout co nejvíc úhlů pohledu a být co nejblíže akci. To dokonale splnil kameraman, který pořizoval „obrázky“ z park skateboardingu. 17letému australskému závodníkovi Kieranu Woolleymu se už skutečně nemohl přiblížit více.

Woolley zakončil finálovou jízdu na pěkném pátém místě se ziskem 82,04 bodu. O zhruba tři hodiny dříve absolvoval kvalifikaci, ve které skončil dokonce druhý, když dostal o 69 setin bodu vyšší skóre než potom ve finále. Ty si každopádně nevysloužil nevšedním kouskem ze závěru své rozjížďky.

V posledních sekundách se rozhodl pro slide na rampě, který se mu náramně povedl, a to včetně dopadu. Jenže jen asi metr za místem, kde trik dokončil, stál televizní kameraman. Ten pravděpodobně nečekal, že se Woolley vydá tímto směrem. Australský závodník muže ze štábu pořádně zpozoroval až ve chvíli, kdy už nemohl svůj pohyb zastavit. Tím pádem ho i přes svoji subtilní postavu doslova zbořil.

Kameraman si nedobrovolně sedl na beton v tokijském Ariake Urban Sports Parku, ale celou věc bral s úsměvem. Woolley se sympaticky hned zajímal o to, jestli je sražený „chlapík“ v pořádku, dostalo se mu vztyčeného palce. Pak si ještě oba aktéři ťukli pěstmi a v přenosu se objevil jedinečný opakovaný záběr, který byl pro kameramana 4D zážitkem.

Tagy:
Tokio Olympijské hry přímý přenos olympijské hry sport skateboarding Letní olympijské hry v Tokiu 2021 kameraman Kieran Woolley