Francouzský důchodce nechával znásilňovat svou ženu. Nabízel ji na internetu zdarma

Soud v Avignonu s důchodcem, který nabízel svou ženu ke znásilnění.

Důchodce nechával znásilňovat manželku

V Avignonu na jihu Francie v pondělí začal soud s 71letým mužem, který deset let podával drogy své o rok starší manželce a pak ji na internetu zdarma nabízel ke znásilnění. Oběť přišla k soudu v doprovodu svých tří dětí a požádala, aby byla všechna slyšení veřejná. Soud jí vyhověl, proces by měl skončit v prosinci, píše agentura AFP.

Obžalovaný i státní zástupce navrhovali projednávání s vyloučením veřejnosti, aby se z procesu nestalo „představení“. Oběť zneužívání žádala opak. Podle advokátů chce „naprostou a kompletní veřejnost, až do samého konce. Soud se otázkou zabýval asi 30 minut a pak rozhodl o otevření procesu pro veřejnost, a tím pádem i pro média.

ČTĚTE TAKÉ: Francouzi začali stíhat zakladatele Telegramu. Durov je venku z vazby, ale nesmí opustit zemi

Důchodce Dominique P. se během vyšetřování přiznal, že v letech 2011 až 2020 své ženě Gisèle bez jejího vědomí podával anxiolytika. Svou ženu pak nabízel na serveru coco.fr, který letos v červnu úřady zablokovaly, protože byl podle nich pro nebezpečné osoby zdrojem informací o zranitelných osobách. Muž se znásilňování účastnil, natáčel ho a nechtěl za něj peníze.

Před soudem jsou spolu s hlavním obviněným i muži, kteří jeho nabídku využili. V době činu jim bylo od 21 do 68 let, 18 jich je v zadržovací vazbě. Někteří se hájili, že si mysleli, že jde o fantazii páru. To ale Dominique P. odmítl s tím, že všechny upozornil, že žena o ničem neví. Někteří muži nabídku využili jednou, deset vícekrát a jeden dokonce šestkrát.

Před začátkem procesu před soudní budovou demonstrovalo asi 15 členů dvou hnutí na ochranu práv žen. Demonstranti se hlásili k Les Amazones d'Avignon (Amazonky z Avignonu) a Osez le féminisme 84 (Nebojte se feminismu 84), který odkazuje na číslo departementu Vaucluse, kde leží Avignon. Skandovali „Násilníci vidíme vás, oběti, věříme vám“.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Obří stávka v Izraeli: Připojí se i největší letiště, lidé volají po příměří v Gaze

Tagy: