Záchrana kachní rodinky v Plzni: Strážníci odvezli opeřence místo na služebnu k řece

Ilustrační foto

Strážníci v Plzni zachránili zatoulané kachny

Sedm zatoulaných kachniček včetně matky kachny zachránili strážníci v Plzni. Opeřence, kteří se procházeli v areálu opuštěné továrny, odvezli strážci pořádku po odchycení k řece. Polapení kachní rodinky nebylo nijak náročné, pokaždé ale věci takto snadno nejdou. Dokazuje to například loňský hon na klokana v Kanadě.

Kachní rodinka zabloudila do areálu továrny, uvedla Městská policie Plzeň na svém Facebooku. Přivolaným strážníkům se je po krátkém „boji“ podařilo všechny naložit do přepravky a pak do policejního auta. Vypuštěni byli na soutoku Mže a Radbuzy.

ČTĚTE DÁLE: Nosorožec v salcburské zoo zabil chovatelku. Její manžel bojoval v nemocnici o život

Někdy může být odchyt zvířat poměrně náročnou záležitostí, jak dokládá například hon na klokana z prosince minulého roku. Agresivní vačnatec uprchl ze zoologické zahrady v Oshawě v kanadské provincii Ontario. Během pokusu o odchyt fyzicky napadl jednoho ze zasahujících policistů. Strážci zákona klokan uštědřil ránu pěstí, uvedly kanadské úřady.

Podobné pozdvižení způsobil i v říjnu 2020 zmatený mýval na střední škole ve městě Euless v americkém Texasu, uvedla televize CNN. Na odchytu zdivočelého návštěvníka se tehdy podíleli kromě ochranky i zaměstnanci školy včetně studentů.

Tagy:
Texas Facebook Plzeň Ontario obecní policie Mže Radbuza Oshawa Euless