Zachránce neváhal a skočil pro batole do řeky. Oceňte odvážný čin darováním Srdce

Petr Jirout neváhal a skočil do řeky Chrudimky, aby zachránil tonoucí se batole.

Hrdina skočil do řeky

Loni v srpnu zachránil Petr Jirout z řeky Chrudimky batole. Zpětně na tyto chvíle znovu zavzpomínal v rámci ankety Srdce pro hrdinu. Pokud vás tento příběh zasáhnul, můžete statečnému muži darovat pomyslné srdce a hlasovat tak pro něj.

Sám Petr Jirout mluví o celé události skutečně skromně. Tvrdí, že to byl osud, jelikož batole zachránil díky synovi své přítelkyně. Právě ten chtěl totiž v onen den jít k řece krmit kachny. Když si ale Jirout v dálce ve vodě všiml malého dítěte, okamžitě za ním z mostu skočil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policistka pohotovým zásahem zabránila smrti seniora. Hlasujte pro ni a darujte jí Srdce

„Asi 80 metrů, než jsem k němu došel, člověk vnímá jako tři kilometry, hrozná dálka přes kameny. Když jsem přišel k miminku, už bylo bezvládné a plavalo obličejem dolů,“ popsal situaci zachránce. „Malinkou jsem podebral a palcem jsem ji začal masírovat v ústech přes jazyk, aby měla snahu něco vyzvrátit. To se podařilo. Když jsme se dostali z koryta a seděli na schodech v ulici, holčička začala zvracet a kousat, což bylo samozřejmě v ten moment příjemné,“ přiblížil úlevu, kterou tehdy pocítil.

Holčička následně začala brečet. V tu chvíli bylo jasné, že je mimo ohrožení života a opět dýchá. „Přesto jsem ale nevěděl, jestli jí něco není. Takže jsem ji držel ve stejné poloze až do příjezdu sanitky, kdy si ji převzali zdravotníci,“ řekl Petr Jirout.

Batole díky jeho pohotové reakci přežilo. Zachránce za svůj skutek získal řadu ocenění, a to včetně finanční odměny. Peníze si ovšem nenechal, jelikož obnos daroval nemocnému chlapci. „S odstupem času se na mostě s rodinou rádi zastavíme, zavzpomínáme. Často nám to připomínají také lidé, kteří přijdou k nám do restaurace na návštěvu,“ shrnul Jirout.

Podle něj se jednalo o neuvěřitelnou shodu náhod. „Musíme děkovat osudu. A hlavně tomu malému, že chtěl jít na kačenky,“ dodal.

Jestliže se vám příběh skromného zachránce líbil, můžete mu darovat pomyslné srdce a hlasovat tak pro něj v anketě, v níž budou odměněny ty nejodvážnější činy. Příští týden v Krimi zprávách uvidíte mladého dobrovolného hasiče, který zachránil dívku, jež se propadla pod led na zamrzlém rybníku.

Tagy: