Policistka pohotovým zásahem zabránila smrti seniora. Hlasujte pro ni a darujte jí Srdce

Policistka Marijana Trkuljová zachránila se svými kolegy život seniorovi, který zkolaboval v pražském bytě.

Policistka oživila seniora

Policistka Marijana Trkuljová byla během jedné z rutinních služeb přivolána spolu s kolegy k případu seniora, který náhle zkolaboval v bytě v Praze. Po příchodu dovnitř začali strážci zákona pohotově provádět masáž srdce, a to až do doby, kdy na místo dorazili záchranáři. Pro hrdinský čin Trkuljové a jejích kolegů můžete hlasovat v anketě Srdce pro hrdinu, která odmění ta nejodvážnější činy vedoucí k záchraně života.

Marijana Trkuljová měla s kolegou zrovna službu, když přišlo hlášení. Jejich pomoc potřeboval senior, který zkolaboval přímo v bytě. Hlídka se naštěstí nenacházela daleko od nahlášeného místa.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Julie sama přečkala dvě noci v šumavských lesích. Našel ji myslivec, věnujte mu své Srdce

„Vydali jsme se do prvního patra, kde jsme klepali na dveře. Na místě nám otevřela manželka,“ přiblížila situaci sama Trkuljová. Přivolaní policisté s sebou měli záchranářský batoh a externí defibrilátor. Senior ležel na zemi ve stísněných prostorách. Bylo nutné okamžitě jednat, jelikož mu šlo o život a každá minuta hrála v jeho záchraně zásadní roli.

„Pokud se s člověkem, kterému se zastaví srdce, nezačne pracovat tak, že se ihned zahájí resuscitace, dojde k nenávratnému odumírání buněk mozku,“ vysvětlila mluvčí pražské Zdravotnické záchranné služby Jana Poštová. „Přestože v případě našich záchranářů činí dojezdová doba u podobných kritických událostí osm minut, v takovém případě se jedná o tři minuty navíc,“ doplnila.

Podle Trkuljové její kolega prováděl srdeční masáž, zatímco ona obsluhovala přístroj AED, který v určitou chvíli resuscitace vyzve oživující, aby se nedotýkali pacienta. Seniora se jim nakonec podařilo znovu přivést k životu.

Detailní rozhovor s policistkou o záchraně uvidíte ve čtvrtečních Krimi zprávách. Prozradí také, jak jsou na podobné krizové situace hlídky připraveny. Pokud se vám příběh líbí a chcete její čin ocenit, můžete jí darovat Srdce prostřednictvím našeho webu.

Tagy: