Říkala mi, abych ji bodnul, hájil se důchodce u soudu. Za vraždu přítelkyně mu hrozí 14 let

Soud s mužem, který měl ve spánku ubodat mladší přítelkyni

Muž měl ubodat ve spánku mladší přítelkyni

Krajský soud v Plzni začal projednávat případ vraždy, která se stala minulý rok v Radnicích. Šestašedesátiletý důchodce měl podle obžaloby ve spánku ubodat svou o šest let mladší přítelkyni. Státní zástupce mu za to navrhuje 14 let vězení. Příbuzní oběti požadují miliony jako bolestné.

Spoutaného seniora doprovodila na hlavní líčení eskorta. Minulý rok v květnu podle obžaloby ve tři hodiny ráno vyrazil do domu své přítelkyně, odemkl si a ve spánku jí zasadil devět bodných ran, protože se s ním prý chtěla rozejít. Žena neměla šanci přežít, na místě vykrvácela. Hned v úvodu jednání obžalovaný přiznal vinu.

ČTĚTE TAKÉ: Detaily vraždy na Rokycansku: Ženu někdo brutálně ubodal. Strašné, nechápou šokovaní sousedé

Muž po hrůzném činu z domu oběti odjel. Jak vražednou zbraň, tak její mobil vyhodil do rybníka. Také se zbavil svého oblečení, které vhodil do kontejneru.

Důchodce přitom žil i s další ženou, která na milenku a současně oběť žárlila. U soudu se rozhovořil i o tom, že vlastní tři zbraně a několik nožů. Jeden z nich si osudnou noc vzal s sebou.

Podle obžaloby si muž vraždu předem naplánoval. U soudu se ale důchodce hájil tím, že jednal v afektu a jeho šedesátiletá partnerka ho prý sama vyzvala, aby ji bodnul.

„Ten trest by se měl pohybovat mezi 10 a 12 lety, v případě, že soud nedospěje na základě zdravotního stavu k jinému rozhodnutí,“ sdělil CNN Prima NEWS obhájce obžalovaného Zdeněk Vlček.

Státní zástupce v obžalobě navrhl, aby v případě uznání viny byl obžalovanému uložen trest odnětí svobody v trvání 14 let se zařazením do věznice se zvýšenou ostrahou,“ řekl mluvčí soudu.

Navrhovaný trest je podle žalobce ve spodní hranici sazby kvůli tomu, že obžalovaným je senior, který se navíc léčí s onkologickým onemocněním. Nicméně to, že v průběhu líčení měnil svoji výpověď, i fakt, že se snažil po vraždě zahladit stopy, mu před soudním senátem určitě nepomůže.

Podle příbuzných zavražděné ji důchodce terorizoval, kontroloval každý její krok a tahal z ní peníze. Rodina teď požaduje téměř čtyři miliony jako náhradu za nemajetkové újmy.

Soudní líčení bude pokračovat v následujících dnech výpověďmi svědků a znalců.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Průlom v kauze pražských útoků: Muž se přiznal k napadení ženy s kočárkem i vraždě v Kyjích

Tagy:
vražda Plzeň ubodání Plzeňský kraj soud Krajský soud v Plzni okres Rokycany Radnice