Detaily vraždy na Rokycansku: Ženu někdo brutálně ubodal. Strašné, nechápou šokovaní sousedé

Policie vyšetřuje vraždu Radnicích.

Vražda v Radnicích

Byla milá a bezkonfliktní, svůj život zasvětila práci s dětmi. Tak sousedé mluví o 59leté ženě z Radnic na Rokycansku, která byla v pondělí odpoledne nalezena mrtvá ve svém domě. Podle informací CNN Prima NEWS měla oběť v těle několik bodných ran. Případem se zabývají kriminalisté, v souvislosti s obzvlášť brutální vraždou prověřují jednu osobu. Zároveň v tamním rybníku hledají vražednou zbraň.

Do části jinak poklidného města Radnice v Plzeňském kraji dorazili v pondělí odpoledne policejní technici, kriminalisté, psovodi i pořádková jednotka. Podle informací CNN Prima NEWS oběť v pondělí nepřišla do práce a nezvedala telefon. Proto ji začali kolegové shánět. V domku, kde 59letá žena bydlela, pak bylo nalezeno její bezvládné tělo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Devadesátiletý muž v Podivíně měl zabít svoji ženu. Nikdo z místních si to neumí vysvětlit

„Přivolaní záchranáři pro ženu již na místě nemohli nic udělat,“ konstatovala mluvčí plzeňských záchranářů Mária Svobodová. Z informací, které zjistili reportéři Krimi zpráv, vyplývá, že oběť někdo zřejmě ubodal k smrti.

„Na těle mrtvé osoby byly nalezeny známky cizího zavinění, proto si případ převzali krajští kriminalisté. Ti ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy,“ potvrdila policejní mluvčí Michaela Raindlová. Policisté nejdříve v okolí prohledávali louku u místního potoka, nejspíše se snažili najít vražednou zbraň.

Tu hledali i během úterý. Pachatel totiž podle informací CNN Prima NEWS hodil do tamního rybníka kuchyňský nůž a telefon. „Policejní potápěči už několik hodin doslova centimetr po centimetru prohledávají dno rybníka,“ řekla reportérka CNN Prima NEWS v úterý večer. Vražednou zbraň se stále nepodařilo najít.

Sousedy oběti tragédie zaskočila. Zavražděná byla prý milá a bezkonfliktní. Svůj život zasvětila práci s dětmi. „Je to strašné. Byla to spolužačka mého syna. Chodili spolu do jedné třídy. Když se to syn dozvěděl, říkal, že to není možné. Kdo něco takového může udělat? Letos by oslavila šedesáté narozeniny,“ řekla pro CNN Prima NEWS jedna ze žen, která zavražděnou znala. Podle blízkého okolí byla oběť vdovou.

Policejní mluvčí Raindlová potvrdila, že kriminalisté prověřují jednu osobu. „(Zavražděná) byla vdova a on byl sám. Šlo o nějakého přítele tady z Radnic. Prý ji měl ubodat,“ tvrdí sousedka. Podle neoficiálních informací ČTK je prověřovanou osobou skutečně muž, který se s obětí vraždy znal.

Policie zatím nechce další podrobnosti zveřejňovat. Vrah z Radnic si může v případě prokázání viny odsedět až osmnáct let za mřížemi.

Tagy:
policie vražda žena Plzeňský kraj krimi Rokycany Policie České republiky okres Rokycany Radnice