Žádné drogy nemám, lhal řidič v Pardubicích. Policejní pes odhalil několik skrýší

Policejní pes našel v autě skrýše s drogami.

Řidič v Pardubicích zapíral, že by měl v autě nějaké drogy. Odmítl taky odběr krve, i když byl podle testu zdrogovaný. Do práce tak nastoupil policejní pes s výcvikem na hledání narkotik a u auta se nezastavil. Odhaloval jednu skrýš za druhou.

Stačilo pár vteřin rychlé jízdy v ulici kapitána Bartoše a hned byl řidič v hledáčku pardubické hlídky. Dojela jej po pár stovkách metrů a chtěla ho zkontrolovat. U testu na alkohol řidič prošel, horší to pro něj bylo s testem na drogy.

„Drogový test vyšel pozitivně, a to na látky amfetamin, metamfetamin a THC. Následně byl řidič vyzván k odběru biologických materiálů, které odmítl. Hlídce uvedl, že žádné drogy během jízdy ani před jízdou neužil,“ řekla mluvčí pardubické policie Andrea Muzikantová.

Hlídka řidiče vyzvala, aby vydal případné návykové látky, které má u sebe. Odvětil však, že žádné nemá. Policisté už měli v tu chvíli podezření, že to nebude jen tak, a na pomoc si přivolali psa speciálně vycvičeného na vyhledávání drog. Ten začal označovat škrábáním v autě jedno místo za druhým.

„Bylo nalezeno více než 200 gramů sušiny zelené rostliny, bílá neznámá látka o hmotnosti více než tři gramy a sáček s hnědou neznámou látkou. Co přesně v sáčcích bylo, se dozvíme až z odborného zkoumání. Řidič uvedl, že nalezené látky nejsou jeho,“ doplnila Muzikantová.

Případ si už převzali pardubičtí kriminalisté, kteří budou zjišťovat původ ukrytých balíčků a také to, komu měly být určené. Řidič může momentálně jít za přechovávání narkotik až na jeden rok do vězení.

Tagy: