V Olomouci zemřel pes přivázaný ke kolu auta. Nějaká zrůda, zuří lidé kvůli krutému týrání

Útulek v Olomouci

Uvázaný pes se uškrtil

Neobvyklým případem týrání zvířat se zabývá olomoucká policie. Před místním útulkem pro psy objevili jeho zaměstnanci mrtvého bulteriéra. Ten byl přivázaný na příliš krátkém vodítku. Jak přesně pes zemřel, určí pitva.

Smutný nález čekal před několika dny ráno na jednu z pracovnic olomouckého útulku. Přímo před vchodem ležel mrtvý pes přivázaný ke kolu od auta. Poblíž ležel dopis, v němž neznámá pisatelka prosí útulek o pomoc. Pes byl ale tak nešťastně uvázaný, že nepřežil. „Měl kovový stahovací obojek a v něm měl provlečenou jednu tlapu, takže se pravděpodobně uškrtil. Ten pes byl poměrně vyhublý, mohl i prochladnout,“ popsala Hana Dědochová, vedoucí psího útulku v Olomouci Neředíně.

Pod příspěvkem o utýraném bulteriérovi se na sociálních sítích objevily stovky rozhořčených komentářů. „Pane bože, lidská zrůda, umlátila bych ho,“ napsal jeden uživatelů. „Takhle ne, tohle mu nemůže projít,“ dodal další.

Podle zaměstnanců útulku šlo o staršího psa, který se před smrtí hodně trápil. Událost už proto prověřuje policie. „Případem se zabýváme a šetříme ho jako přestupek proti zákonu na ochranu zvířat proti týrání. V současné době čekáme na výsledky pitvy, které nám dodá Státní veterinární ústav,“ sdělila mluvčí PČR Olomouckého kraje Petra Vaňharová.

Podle zaměstnanců útulku vždy existuje možnost, jak se domluvit, i kdyby měl nálezce zazvonit u brány a utéct. „Nepamatuju si, že bychom někdy našli uškrceného psa. Většinou lidé zazvoní a utečou, nebo ho dají tak, že ho vidíme. Jednou byla přehozena přes plot koťata, ale mrtvá zvířata nikdy,“ sdělila Dědochová. Za týrání zvířat teď neznámému pachateli hrozí vysoká pokuta nebo soud. A to paradoxně i přesto, že původně chtěl psa zachránit.

Tagy: