Zázrak v Coloradu: Dvě letadla se srazila ve vzduchu, přesto se nikdo nezranil

Dvě letadla se srazila v Coloradu ve vzduchu.

V Coloradu se ve vzduchu srazila dvě malá letadla (zdroj: CNN/KMGH)

V americkém Coloradu poblíž Denveru se při přistání srazila ve vzduchu dvě malá letadla. Menší z nich se prakticky rozlomilo na dva kusy, posádka však přistála díky padáku. Druhé letadlo přistálo.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn, uvedla agentura AP s odvoláním na místní úřady. „Každý z těch pilotů si teď musí jít koupit lístek do loterie. Nic podobného si nepamatuji, ještě když všichni vyvázli bez zranění. To je na tom to nejlepší,“ uvedl John Bartmann, zástupce šerifa v okrese Arapahoe.

Na palubě dvoumotorového dopravního stroje Fairchild Metroliner byl pouze pilot. Přes značné poškození v ocasní části letadla se pilotovi podařilo přistát. Vlastníkem stroje je firma Key Lime Air, která provozuje leteckou přepravu. Firma ihned oznámila, že bude plně spolupracovat při vyšetřování nehody.

Druhé letadlo zapojené do nehody je jednomotorový Cirrus SR22, na palubě čtyřmístného stroje byl pilot a jeden cestující. Na zem se dostali za pomoci padákového systému, který se v případě nouze aktivuje ve stropě pilotní kabiny. Raketa na tuhé palivo vystřelí a odstraní poklop v zadní části trupu, kde je celý systém umístěn a snese letadlo bezpečně k zemi. Majitel tohoto letounu není znám.

Americký Národní úřad pro bezpečnost dopravy (NTBS) již na Twitteru oznámil, že na místo nehody posílá vyšetřovatele.

Tagy: