Zběsilá honička na Náchodsku: Zdrogovaného motorkáře zpacifikovaly až donucovací prostředky

Motorkář se snažil ujet policejní hlídce.

Policejní honička na Náchodsku

Zběsilou honičku s motorkářem zažili v neděli večer policisté na Náchodsku. Nejenže ignoroval zvukovou výstrahu, ale když mu hlídka zatarasila cestu, pokusil se jí utéct. Jak se ukázalo, muž neměl za řídítky co dělat.

Jednačtyřicetiletý motorkář se dostal do hledáčku hlídky poté, co mu podklouzlo přední kolo. Jenže místo toho, aby zastavil, dělal, jakoby policisty neviděl, a přidal plyn. „Muž nereagoval na světelnou ani zvukovou výzvu k zastavení a začal policistům ujíždět, proto se jej rozhodli pronásledovat,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Lucie Konečná.

Na záběrech ze zběsilé honičky je vidět, jak motorkář jen těžce dokázal vybalancovat zatáčky. Po chvíli se ho podařilo policistům předjet a jemu nezbývalo nic jiného než zastavit. Ani potom se ale nechtěl vzdát a před hlídkou začal utíkat. Na řadu tak přišly donucovací prostředky.

Jak brzy vyšlo najevo, měl k tomu hned několik důvodů. „Policisté zjistili, že má platný zákaz řízení až do roku 2024, provedená orientační dechová zkouška vyšla negativní, zato test na přítomnost OPL vyšel pozitivní,“ doplnila mluvčí. Drogový test odhalil amfetamin a metanfetamin neboli pervitin. Odběr krve jednačtyřicetiletý muž odmítl. „Případ šetříme pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ uzavřela Konečná. Zákaz řízení se mu tak nejen prodlouží, ale navíc mu teď hrozí za až dvouletý trest za mřížemi.

Tagy:
drogy Policie ČR policejní honička motorkář zákaz řízení Lucie Konečná test na drogy okres Náchod donucovací prostředek