Těžko uvěřitelné záběry a peprný komentář: Řidič na dálnici D8 couval stovky metrů

Řidič na dálnici D8 couval. Přejel totiž benzínovou pumpu.

Couvání na dálnici

Na sociálních sítích se objevilo video ukazující bezohledné chování na českých silnicích. Řidič osobního auta couval několik stovek metrů přímo na dálnici D8. Pravděpodobně se chtěl dostat na čerpací stanici. Bohužel není sám, kdo o uplynulém víkendu na této dálnici hazardoval.

K incidentu došlo v neděli na dálnici D8 směrem na Německo. Video, které natočil jeden ze svědků, se rychle začalo šířit po sociálních sítích. „Když kok*t couvá na dálnici. Ty p*čo, to není možné,“ komentoval to muž, který záběry pořídil.

Řidič se odstavným pruhem nejspíš chtěl dostat na benzínovou pumpu, kterou předtím přejel. Podle dopravního experta Jana Pechouta, kterému reportéři CNN Prima NEWS video ukázali, muž riskoval nejen svůj život, ale i zdraví ostatních řidičů.

„Tohle je opravdu hodně nebezpečný manévr. Řidič si možná neuvědomuje, co se může stát. Kdyby ta vozidla, proti kterým couvá, jela rychlostí 100 nebo 120 kilometrů za hodinu, tak ta rána by byla strašně veliká,“ řekl Pechout.

Šofér přitom mohl zvolit mnohem jednodušší a hlavně bezpečnější variantu. Jen o pár set metrů dál se totiž nachází sjezd z dálnice. Podle informací CNN Prima NEWS se případem už začala zabývat policie.

„Na základě vašeho upozornění (CNN Prima NEWS) jsme tento podnět předali oddělení dálniční policie, která se bude tímto poznatkem zabývat,“ potvrdila policejní mluvčí Eliška Kubíčková. Pokud policie řidiče vypátrá, hrozí mu kromě ročního zákazu řízení i pokuta ve výši až 10 tisíc korun.

V uplynulých dnech nejde o jediný případ totálního hazardu na dálnici D8. Například v pátek řidič světlého vozu nepochopitelně začal zprava předjíždět kamion, který se zrovna po předjíždění vracel zpátky do svého pruhu. Šofér se tak dostal mezi svodidla a návěs kamionu. Ze sevření, které ho mohlo stát i život, se mu podařilo dostat na poslední chvíli. Řidič kamionu o něm nejspíš neměl ani tušení.

Tagy: