Už jste se seznámili s tímto lamačem ženských srdcí?

Řidič má k dispozici digitální, kompletně konfigurovatelný 10,25“ přístrojový panel a 10,25“ displej multimediálního systému. Výsledkem je individualizovaný prostor, intuitivně optimalizovaný pro high-tech uživatelský zážitek. Například barvy na přístrojovém panelu se mění v závislosti na zvoleném jízdním režimu.

Pro zcela nový Tucson Hyundai nabízí nejnovější verzi služby Bluelink pro propojení vozidla ve spojení s 10,25“ displejem informačního a zábavního systému. Vylepšený systém Bluelink poskytuje zákazníkům řadu nových výhod a služeb včetně online vedení trasy, navigování na posledním úseku cesty a také novou funkci uživatelských profilů. Prostřednictvím mobilní aplikace Bluelink mohou zákazníci mimo jiné vyhledávat polohu svého vozidla, zamykat nebo odemykat na dálku jeho dveře, nebo například kontrolovat množství paliva v nádrži.

Díky funkci uživatelských profilů si může každý z řidičů přizpůsobit infotainment dle svých vlastních potřeb. Umožňuje nastavit dva hlavní účty a jeden další, určený pro hosta, a prostřednictvím aplikace Bluelink k nim nahrát profilové fotografie. Uživatelské profily spravují a ukládají nastavení infotainmentu jako jazyk, Bluetooth, navigaci, hlasové ovládání, nebo oblíbené rozhlasové stanice.

Pokud řidič musí zaparkovat svůj vůz ve vzdálenosti 200 metrů až dva kilometry od cíle, může si aktivovat navigování na posledním úseku cesty, které na navigaci z vozidla naváže v aplikaci Bluelink na mobilním telefonu.

Do informačního a zábavního systému zcela nového modelu Tucson je navíc integrován diář. Uživatelé si tak mohou zobrazovat záznamy z aplikací Apple nebo Google Calendar na displeji multimediálního systému. Synchronizaci zajistí nastavení aplikace Bluelink. To je však pouze jeden z mnoha dalších důvodů, proč se ji vyplatí stáhnout a používat.

Cloudové služby využívá rovněž nová navigace s online vedením trasy. Trasa se vypočítává na výkonném serveru v cloudovém prostředí Bluelink. Díky tomu je předpovídání stavu dopravy preciznější, přesněji vypočítává čas příjezdu a spolehlivěji nabízí změny trasy během jízdy. Online vedení trasy také šetří řidiči čas funkcí automatického vyplňování cíle.

Systémy Apple CarPlay a Android Auto umožňují zákazníkům jednoduše a prakticky využívat funkce jejich chytrého telefonu s operačním systémem iOS nebo Android a ve spojení s 8“ displejem systému Display Audio lze chytrý telefon připojit bezdrátově. Nad rámec toho zcela nový Tucson nabízí prémiový audiosystém KRELL pro ještě podmanivější zážitky z poslechu hudby, přihrádku na středové konzole pro bezdrátové nabíjení a vstupy USB pro přední i zadní sedadla. Zejména dlouhé cestování je díky tomu ještě příjemnější.

V neposlední řadě mají zákazníci k dispozici služby Hyundai LIVE Services, které v reálném čase informují o parkovacích místech, poloze čerpacích stanic včetně cen nebo o počasí. Z aplikace do navigačního systému vozidla lze přenášet cíle nebo POI.

Více prostoru v interiéru

Dynamické proporce a nová platforma zcela nového modelu Tucson umožnily vytvořit široký, otevřený vnitřní prostor, zaručující cestujícím komfort a volnost pohybu v míře obvyklé pouze u modelů z vyšších segmentů. Zcela nový Tucson je tak prostornější než dosud. V porovnání s předchozí generací je o 20 mm delší a o 15 mm širší. Rozvor náprav vzrostl o 10 mm. Cestující na sedadlech vzadu si mohou díky tomu užívat o 26 mm většího prostoru pro nohy. Toho bylo u variant s hybridním i konvenčním pohonem dosaženo díky chytrému umístění sady akumulátorů pod zadními sedadly. Objem zavazadlového prostoru se zvětšil o 33 až 107 litrů v závislosti na zvoleném stupni výbavy a pohonu. Celkově je pro zavazadla k dispozici prostor o objemu až 620 litrů se vzpřímenými zadními sedadly nebo až 1799 litrů po jejich sklopení.

Rozměry (v mm)

  • Vnější délka: 4500 (+20 mm)
  • Vnější šířka: 1865 (+15 mm)
  • Vnější výška: 1650 (+5 mm)
  • Rozvor náprav: 2680 (+10 mm)
  • Převis karoserie: vpředu 895 mm, vzadu 925 mm
  • Prostor pro nohy ve druhé řadě: 996 (+26 mm)

Objem zavazadlového prostoru (v litrech)

  • Objem se vzpřímenými zadními sedadly (zážehové motory/vznětové motory/zážehové motory 48 V/vznětové motory 48 V/hybridní pohon): 620/598/577/546/616
  • Maximální objem se sklopenými zadními sedadly (zážehové motory/vznětové motory/zážehové motory 48 V/vznětové motory 48 V/hybridní pohon): 1799/1777/1756/1725/1795
Tagy: