Zdrogovaný muž hrozil na Smíchově výbuchem. Lezl po čtyřech a máchal nožem, uvedli svědci

Muž na pražském Smíchově hrozil výbušninou. Na dopravní značku připevnil plynovou lahev a vyhrožoval, že ji nechá explodovat. Policisté ho zadrželi a oblast uzavřeli, propanbutanovou nádobu zajistil pyrotechnik. Test na drogy u muže podle informací CNN Prima NEWS odhalil přítomnost pervitinu v krvi. Podle svědků měl muž na místě „řádit“ ještě před výhrůžkou exploze, údajně pod vlivem návykové látky lezl po čtyřech a ohrožoval své okolí nožem.

Krátce před sedmou hodinou večer zavolal na tísňovou linku policie jeden ze svědků, který tvrdil, že v ulici Vrchlického někdo připevňuje plynovou lahev ke sloupu. Policisté okamžitě dorazili na místo a zadrželi muže, který tvrdil, že bomba vybuchne. Podle mluvčího policie se jednalo o zhruba desetikilovou propanbutanovou nádobu.

Na místo dorazili záchranáři, hasiči i policisté. Ti ulici uzavřeli, nenařídili však evakuaci. Obyvatelům okolních domů pouze prostřednictvím megafonu doporučili neotvírat okna a nevycházet ven. Na místo přijel i pyrotechnik, který bombu za pomoci robota zajistil a odvezl.

Nebezpečnému muži podali zasahující policisté test na drogy, podle kterého byl pod vlivem pervitinu. V drogovém amoku podle svědků již před výhrůžkami explozí „strašně vyvádět“. Již odpoledne měl v ulici zaparkovat, vyběhnout z auta, lézt po zemi po čtyřech, křičet a ohánět se nožem.

Tagy: