Dramatická honička v Litomyšli: Zfetovaný řidič prchal před policisty, pak do nich najížděl

Policejní honička

Rychlost přes 160 kilometrů v hodině, jízda v protisměru a náraz do policejního auta. V sobotu po 22. hodině došlo v Litomyšli k dramatické honičce. Řidič, po němž příslušníci zákona šli, byl podle testu pod vlivem drog a nechtěl se vzdát ani po proražení předních pneumatik zastavovacími pásy.

Řidič ujíždějící Litomyšlí si z úsekového měření rychlosti, které místní dobře znají, hlavu nedělal. Městem se proháněl rychlostí převyšující dvojnásobek té povolené. S policisty v závěsu ujížděl i v protisměru.

„Jel agresivně, překračoval neustále rychlost jízdy jak v obci, tak mimo obec. Na znamení k zastavení nereagoval. Aby s ním hlídka udržela krok, musela jet v obci rychlostí převyšující 140 kilometrů v hodině,“ uvedla mluvčí pardubických policistů Eva Maturová.

Mimo obec jel potom i více než 160kilometrovou rychlostí, jak ukazuje záznam z policejní kamery. Když se mu hlídka snažila z boku nadjet, dokonce do ní narazil, aby ji přetlačil. To se nepovedlo, ale řidič pokračoval v pokusu o únik. Zpomalily ho až nastražené zastavovací pásy.

I přes obě proražené přední pneumatiky ale ještě několik kilometrů ujel. Celkově se z Litomyšle dostal do 40 kilometrů vzdáleného Radkova. „Tam zastavil a vzdal se. Na výzvu, aby opustil vozidlo, ale nereagoval, policisté proto využili hrozbu střelnou zbraní a hmaty k jeho svedení na zem,“ doplnila Maturová.

Za volantem byl 37letý muž, který nemá řidičák. Kromě toho s pozitivním výsledkem testu na drogy. Okamžitě tak skončil v poutech. Kromě toho se bude zodpovídat i z najetí do policejního auta. Právní kvalifikace a případná výše trestu zatím není stanovena. Bude totiž záviset na výsledcích laboratorního rozboru krve řidiče.

Tagy: