Zemřel známý bubeník, hrál i s Red Hot Chilli Peppers. Osudnou se mu stala nehoda v domě

Ve věku 63 let zemřel americký bubeník Darren Henley, který hrál i v kapele Red Hot Chilli Peppers. Hudebník s pseudonymem D. H. Peligro nešťastně spadl ve svém domě v Los Angeles, udeřil se do hlavy a zraněním v pátek 28. října podlehl. Informoval o tom web The Sun.

D. H. Peligro, vlastním jménem Darren Henley, podlehl zraněním hlavy po nešťastném pádu ve svém domě v Los Angeles. Proslavil se působením ve skupině The Dead Kennedys, do které nastoupil v roce 1981 a vydržel v ní až do jejího rozpadu o pět let později.

V roce 1988 se připojil k populární rockové kapele Red Hot Chilli Peppers a podílel se na jejím čtvrtém řadovém albu Mother's Milk. V uskupení se nicméně dlouho neohřál, na konci téhož roku byl vyhozen. Členové na něj ale vzpomínají jen v dobrém. „Můj drahý příteli, můj bratře, moc mi chybíš. Jsem dnes zničený, řeka slz, ale celý život si budu vážit každé vteřiny,“ napsal baskytarista Red Hot Chilli Peppers Michael „Flea“ Balzary na Instagram. Dodal také, že je Henley „nejpravdivějším rockerem a klíčovou součástí historie kapely“.

Na začátku roku 2008 se Henley rozhodl dát si od hudby pauzu. O rok později se pak připojil zpět ke znovuzformované skupině The Dead Kennedys, se kterou hrál až do své smrti. Hold bubeníkovi vzdali také fanoušci.

Tagy: