Zemřel bývalý ministr dopravy Petr Moos. Českého experta respektovali odborníci z celého světa

Ve věku 78 let zemřel bývalý ministr dopravy Petr Moos. O jeho smrti informoval na svých webových stránkách Liberecký kraj. Celosvětově uznávaný expert také založil Fakultu dopravní na Českém vysokém učení technickém v Praze.

Dopravní inženýr, manažer a politik Petr Moos počátkem února oslavil 78. narozeniny. V roce 1998 byl ministrem dopravy ČR v Tošovského vládě. Kromě toho se podílel na založení Fakulty dopravní na Českém vysokém učení technickém v Praze a byl také jejím prvním děkanem.

ČTĚTE TAKÉ: Náhlá smrt Romana Procházky. Byl poslancem hnutí ANO i členem Nejvyššího kontrolního úřadu

„Odborná veřejnost ho po celém světě respektovala v oblasti vysokého školství či rozvoje dopravy v České republice,“ napsal tiskový mluvčí Libereckého kraje Filip Trdla. V kraji dlouhodobě spolupracoval s Technickou univerzitou v Liberci. Byl také vedoucím týmu, který připravoval rozšíření Krajské nemocnice Liberec o objekt Centra urgentní medicíny.

Za svou činnost byl oceněn Poctou hejtmana Libereckého kraje za rok 2022 za celoživotní přínos v oblasti dopravního inženýrství a vysokoškolského vzdělávání v oboru dopravy.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Rozdělení zemědělců nahrává vládě, míní Korecký. Podivil se nad komunistickou rétorikou

Tagy:
smrt Liberecký kraj ministr dopravy České vysoké učení technické v Praze Petr Moos