Zemřel Danny z kulinářské show Česko na grilu. Prohrál boj se zákeřnou nemocí

Ve věku 60 let zemřel Daniel „Danny“ Kordula, soutěžící z populární kulinářské show Česko na grilu, kde vystupoval společně se svou dcerou Danielou. Diváky si získal nejen svým nadšením pro grilování, ale také obdivuhodným přístupem k životu. Málokdo věděl, že Danny bojoval s rakovinou a v průběhu natáčení podstupoval chemoterapii.

„Dan nás dnes brzy ráno opustil. Byl klidný a připravený. Nebude mít klasický pohřeb. Žádný nechtěl. Sejdeme se, abychom oslavili jeho život,“ napsala produkci Primy jeho žena Gilia.

ČTĚTE TAKÉ: Mám penzi 18 650 korun, prozradil herec Jan Kuželka. Kdybych neměl vlastní byt, šel bych se pást, dodal

V prosinci 2022 lékaři Dannymu diagnostikovali nádor na tlustém střevě s metastázemi. „Okamžitě jsem musel podstoupit operaci, kde mi upravili střevo. Mám umělý vývod, ale to je to nejmenší. Jsem onkologický pacient a co dva týdny chodím na chemoterapii,“ popsal tehdy Danny svůj zdravotní stav​ v rozhovoru pro Prima Ženy. Přesto se rozhodl, že účast v pořadu Česko na grilu neodloží. Natáčení mu pomáhalo odvádět pozornost od těžké léčby.

Danny se během svého života stal inspirací nejen díky svým grilovacím schopnostem, které získal během svého pobytu v USA, ale také díky své neuvěřitelné síle a optimismu. „Negativní myšlenky člověka ubíjejí, a tomu jsem se vždy snažil zabránit,“ říkal.

Díky podpoře rodiny, zejména své mexické manželky Gilii a dvou dcer, dokázal zvládat náročnou léčbu i soutěžní stres. Jeho humor a pozitivní přístup ho neopustily ani během těžkých chvil, což ocenili i diváci pořadu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zemřel Danny z kulinářské show Česko na grilu. Prohrál boj se zákeřnou nemocí

Tagy: