Zemřel nástupce Franka Sinatry. Držitel Grammy Jones prohrál boj se závažnou nemocí

Zemřel legendární americký zpěvák Jack Jones. Bylo mu 86 let. Držitel ceny Grammy, považovaný za nástupce Franka Sinatry, ve středu prohrál dvouletý boj s rakovinou, informoval The Hollywood Reporter. Smutnou zprávu potvrdila zpěvákova nevlastní dcera Nicole Whittyová.

Jones zemřel v nemocnici ve městě Rancho Mirage v Kalifornii, jak uvedla jeho nevlastní dcera. Až do svých osmdesátých let aktivně vystupoval, než ho zákeřná nemoc připravila o síly, píše The Hollywood Reporter.

ČTĚTE TAKÉ: Zdrcená přítelkyně Liama Paynea sdílela smutnou vzpomínku. Příští rok se měli brát, přiznala

Zpěvák prožil úctyhodnou hudební kariéru. Trvala přes sedmdesát let a vzniklo během ní více než padesát alb. Jeho tvorba si získala nejen silnou fanouškovskou základnu, ale také uznání odborníků z branže. Ti Jonese pětkrát nominovali na cenu Grammy. Nominaci dvakrát proměnil.

Jonesův hlas pronikl i na televizní obrazovky a filmová plátna. Ve Spojených státech se dostal do povědomí diváků díky ústředním písním k seriálu The Love Boat nebo k filmu Wives and Lovers.

Jones byl kromě nezaměnitelného hlasu známý také pověstí lamače ženských srdcí. Byl šestkrát ženatý. Zřejmě nejznámější vztah prožil s herečkou Jill St. John, se kterou se oženil v šedesátých letech. Poslední manželkou byla Eleonara, se kterou se vzali v roce 2009.

Kromě nevlastní dcery Nicole po sobě zanechal ještě jednu nevlastní a dvě vlastní dcery.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zemřel jeden ze členů skupiny One Direction. Liam Payne se zřítil ze třetího patra hotelu

Tagy:
nemoc hudba společnost One Direction Frank Sinatra celebrity hodnoty Grammy Award Liam Payne umění a zábava umění, kultura, zábava a média smrt a umírání společenská rubrika Jack Jones