Zemřel syn Martina Luthera Kinga. Dal tomu všechno, bojoval až do konce, truchlí manželka

V pondělí ve věku 62 let zemřel Dexter Scott King, nejmladší syn bojovníka za lidská práva Martina Luthera Kinga. O jeho smrti informovala nezisková organizace King Center. Podle rodiny zemřel po boji s rakovinou prostaty. „Dal tomu všechno, s tou hroznou nemocí bojoval až do konce,“ uvedla podle stanice Fox 5 Atlanta jeho manželka Leah Weber Kingová.

Podle prohlášení rodiny zemřel Dexter Scott King pokojně ve spánku. „Stejně jako všem životním výzvám, i této překážce čelil s odvahou,“ citovala stanice Fox 5 Atlanta jeho manželku Leah Weber Kingovou. „Slova nedokáží vyjádřit bolest, kterou pociťuji nad ztrátou dalšího sourozence. Modlím se za sílu pro překonání tohoto velmi náročného období,“ reagovala na smrt svého bratra Bernice Kingová, která připomněla svou zesnulou prvorozenou sestru Yolandu. Ta zemřela již v roce 2007.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fanoušci ikonického seriálu Beverly Hills 902 10 truchlí. Zemřel oblíbený herec

Starší syn amerického pastora a aktivisty za práva pro afroamerické občany Martin Luther King III. označil ztrátu bratra za devastující. „Je obtížné v takové chvíli nalézt správná slova. Chtěli bychom vás požádat o modlitby pro celou rodinu,“ vzkázal veřejnosti.

Dexter Scott se narodil v roce 1961, v době vraždy otce mu bylo pouze sedm let. Podle svých slov sledoval se starším bratrem televizi, když program přerušila náhlá zpráva o střelbě na jejich otce v Memphisu. „Bylo to velmi chaotické a traumatické období,“ sdělil dříve stanici CNN.

Spory mezi sourozenci

Svůj život věnoval právní ochraně duševního vlastnictví, jež za sebou Martin Luther King zanechal, uvedla stanice Fox 5 Atlanta. Nakládání s otcovým odkazem dříve vyvolalo mezi sourozenci spory. Bratři se dokonce v roce 2015 dostali se sestrou Bernice do soudní pře, neboť chtěli prodat Kingovu bibli a Nobelovu cenu za mír, informovala agentura Reuters.

Nejmladší syn byl otci vzhledově velmi podobný, proto ho také ztvárnil ve filmu The Rosa Parks Story z roku 2002. Nějakou dobu se také pokoušel prosadit v Kalifornii jako herec.

Kingovi nejbližší příbuzní se chystají na otázky médií a veřejnosti reagovat v úterý po tiskové konferenci. Později by mělo být oznámeno i datum pohřbu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Je to ubohé, míní ke sporu Delonových dětí Bardotová. Herce prohlédl lékař, syn ale rád není

Tagy: