Zemřela legenda krasobruslařských trenérek. V minulosti vedla olympioničku Wittovou

V 94 letech zemřela ve čtvrtek jedna z nejúspěšnějších krasobruslařských trenérek všech dob Němka Jutta Müllerová. Informovala o tom televizní stanice MDR. Její nejslavnější svěřenkyní byla Katarina Wittová, dvojnásobná olympijská vítězka, čtyřnásobná mistryně světa a šestinásobná evropská šampionka.

V bývalé Německé demokratické republice přivedla Müllerová své svěřence k 57 medailím na olympijských hrách a na evropských a světových šampionátech, z nichž 31 bylo zlatých.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická smrt hokejisty zasáhla i tým Petra Čecha. Klub zavádí nové opatření k ochraně hráčů

Trenérskou kariéru zahájila Müllerová v polovině 50. let 20. století. K jejím svěřencům patřili například její dcera Gabriele Seyfertová, dvojnásobná světová šampionka, Jan Hoffmann, Anett Pötzschová nebo Wittová, která kralovala světovému krasobruslení především v 80. letech.

Za výjimečné trenérské úspěchy byla Müllerová v březnu 2004 uvedena do krasobruslařské Síně slávy. V roce 2008 se stala čestnou občankou rodné Saské Kamenice. Světoznámá sportovní trenérka byla dvakrát vdaná, jejím druhým manželem byl fotbalista Bringfried Müller. Podle informací MDR zemřela ve čtvrtek v domě s pečovatelskou službou.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Smutná zpráva pro Hollywood. Zemřel Matthew Perry známý především ze seriálu Přátelé

Tagy:
Olympijské hry medaile vítězství úmrtí pečovatelský dům krasobruslení sport trenérka Saská Kamenice Německá demokratická republika Jutta Müllerová Katarina Wittová Gabriele Seyfertová Jan Hoffmann Anett Pötzschová Bringfried Müller