V Porubě smutní: Dlouholeté srdce hokejového klubu dotlouklo, zemřela věrná zaměstnankyně

Smutek zavládl v hokejovém oddíle HC RT TORAX Poruba, který oznámil, že dlouholeté srdce klubu dotlouklo. Těmito slovy oznámil smrt Lidvíny Cviertnové, dlouholeté zaměstnankyně. Byla též manželkou legendárního trenéra fotbalového Baníku Ericha Cviertny.

Šlo o klubovou ikonu, která do posledních sil stála za klubem. „Lidvína Cviertnová umřela v pondělí 8. července ve věku 70 let. Porubský hokejový klub vyjadřuje upřímnou soustrast celé rodině a příbuzným. Rovněž děkuje za oddanost klubu, se kterou dlouhé roky s úsměvem na tváři patřila neodmyslitelně nejen k hokeji v Porubě,“ stojí v prohlášení klubu.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela hvězda legendárního seriálu Dallas. Zahrála si i po boku Billa Cosbyho

Lítost projevili i fanoušci. „Ach jo, ten úsměv bude na tomto světě chybět. Snad ji její milovaná Poruba bude dělat radost i z nebe. Vyjadřuji upřímnou soustrast, odešla opravdová dáma,“ připojil svou kondolenci jeden z nich. „Vzpomínám na krásná a bezstarostná školní léta v lavici za tebou. Tak i na pozdějších 12 let na Sareze, kde jsi byla doma a já jako host, motající se kolem hokeje mládeže, chodil na rady,“ napsal další.

Server Blesk.cz připomněl, že cesta Cviertnové k hokeji byla poněkud složitější. Do Poruby přišla z průmyslového podniku Hutní Montáže a působila na sekretariátu. S klubem držela v dobrých i zlých časech. Opustila ho, až když ji začalo trápit zdraví, tedy před dvěma sezonami.

Klub doplnil, že poslední rozloučení s Cviertnovou proběhne v pátek 12. července v 15 hodin ve Slezské Ostravě. Manželem Lidvíny Cviertnové byl bývalý trenér fotbalového Baníku Erich Cviertna, který zemřel po těžké nemoci v roce 2013.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zmizelého horolezce našli po 22 letech. Tělo se v Andách zachovalo s oděvem a botami

Tagy: