Sportovní svět zasáhla smrt 34leté olympioničky. Zemřít měla po plastické operaci prsou

Ve 34 letech v neděli zemřela Maricet Espinosa Gonzálezová, bývalá judistická šampionka z Kuby, přezdívaná La Mole, informovala tamní univerzita. Svoji zemi reprezentovala na olympijských hrách v Riu de Janeiru v roce 2016, zároveň byla dvojnásobnou šampionkou panamerického mistrovství. Podle místních médií měla v den své smrti podstoupit plastickou operaci prsou, načež prodělala infarkt. Příčina smrti nebyla oficiálně potvrzena.

O smutné zprávě informovala kubánská univerzita tělovýchovy a sportu. „S obrovským zármutkem jsme obdrželi zprávu o smrti skvělé judistky. ‚La Mole‘ odešla na věčnost v pouhých 34 letech, vynikala v našem národním týmu, v panamerickém mistrovství získala dva tituly a jedno stříbro, vše v kategorii do 63 kil. Za naše učitele, pracovníky a studenty posíláme nejhlubší kondolence její rodině, přátelům a kolegům,“ uvedla škola na Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Smutná zpráva pro sport. Zemřel legendární moderátor atletických závodů Přibáň

Hold zesnulé sportovkyni vzdala též Panamerická judistická konfederace, podle které za sebou Gonzálezová zanechala nesmazatelný odkaz. „Tvůj duch a tvé úspěchy budou žít navždy,“ napsala organizace na Instagramu.

Gonzálezová podle místních médií zemřela na následky infarktu po operaci prsou, uvedl portál Cuba Noticias 360.

Judistka získala v panamerickém mistrovství zlato v letech 2013 a 2014, v roce 2016 vybojovala stříbro a zároveň vlast reprezentovala na olympiádě. O rok později profesionální kariéru ukončila.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: České mistryně Evropy ve sportovním parašutismu znají strach, přesto bodují

Tagy:
smrt lidé Olympijské hry Kuba judo olympijské hry sport Letní olympijské hry 2016