Zemřela známá seriálová herečka. Objevila se i v Sexu ve městě či ve slavné kriminálce

Ve věku 77 let zemřela divadelní, filmová a seriálová herečka Lynda Gravattová. Ve středu o tom podle webu Daily Mail informovala její rodina. Gravattová byla známá především díky rolím na Broadwayi, ale také v seriálech jako Sex ve městě nebo Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti.

David Gravatt uvedl, že jeho matka zemřela minulý pátek v nemocnici v New Brunswicku ve státě New Jersey. Skon herečky potvrdilo také Národní černošské divadlo v sobotním příspěvku na Instagramu.

„Milovala jsem tě ve všech směrech. Skvěle se mi s tebou pracovalo, smála jsem se s tebou, sdílela jsem tvou nekonečnou moudrost. Odpočívej v pokoji, kamarádko,“ reagovala na odchod její kamarádka Viola Davisová podle webu Daily Mail.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřel herec Václav Dušek. Ztvárnil více než padesátku postav, proslavil se i rolí pana Sokola

Lynda Gravattová byla známá díky svým rolím na Broadwayi v inscenacích jako The Old Settler, Crowns, Intimate Apparel, Miss Witherspoon, The Little Foxes a The House That Will Not Stand. Byla také autorkou podkladů pro film Kočka na rozpálené plechové střeše a zahrála si i v několika televizních pořadech. Hostovala v seriálech Sex ve městě po boku Sarah Jessicy Parkerové a Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti po boku Marisky Hargitayové.

Herečka, která se nedávno objevila v seriálu East New York, v letech 1999 až 2000 účinkovala  v seriálu The Hoop Life. Mezi další seriály, na kterých pracovala, patří Dobrá manželka, 30 Rock, Elementary, Madam Secretary a Ramy. Herečka narozená v Harlemu si zahrála také ve filmu Denzela Washingtona Roman J. Israel, Esq z roku 2017.

Gravattová začala kariéru ve čtyřech letech, kdy dostala na Broadwayi roli ve hře The King And I. Když jí bylo devět, vystupovala na recitálech v Carnegie Hall. Gravattová navštěvovala Howardovu univerzitu, kterou absolvovala v roce 1971.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Taclík promluvil o dětech a přiznal lumpárnu z mládí. Bilancovat po oslavě jubilea ale nechce

Tagy:
herečka Daily Mail Sex ve městě Broadway Viola Davisová Lynda Gravatt Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti