Zemřela známá kostýmní výtvarnice. Žena Laufera navrhovala šaty i pro Noc na Karlštejně

Ve čtvrtek zemřela kostýmní výtvarnice Irena Greifová. Bylo jí 83 let. Informaci o úmrtí v pátek sdělila její rodina. Umělkyně připravovala kostýmy pro desítky filmů a seriálů včetně Noci na Karlštejně. Byla manželkou herce a zpěváka Josefa Laufera.

Greifová se narodila v dubnu 1939. Od konce 60. let navrhla kostýmy pro řadu filmů, seriálů, divadelních her nebo muzikálů. Podle webu Česko-slovenské filmové databáze se podílela například na filmech Petrolejové lampy, Morgiana, Noc na Karlštejně,Tajemství hradu v Karpatech, Tři veteráni nebo Deváté srdce.

ČTĚTE TAKÉ: Herec Petr Batěk žije v luxusním bytě s výhledem na Prahu. Nahlédněte do jeho soukromí

Věnovala se i divadlu, kostýmy navrhovala například pro Činoherní divadlo v Ústí nad Labem, pražské Národní divadlo, Hudební divadlo Karlín a další.

V roce 1969 se vdala za Josefa Laufera. Posledních několik let bojovala s vážnými zdravotními potížemi. Třetím rokem je ve vážném zdravotním stavu i Laufer.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Simona Stašová s maminkou Bohdalovou rády navštěvují Španělsko. Herečka řekla, proč je láká

Tagy:
film divadlo Ústí nad Labem Tajemství hradu v Karpatech Hudební divadlo Karlín Josef Laufer Tři veteráni Noc na Karlštejně Národní divadlo v Praze Česko-Slovenská filmová databáze Irena Greifová