Lékař našel u ročního chlapečka 12 zlomenin. Matka ho zřejmě týrala, u soudu se rozplakala

Jaká jména loni dávali Češi svým dětem?

Utýrala miminko

Krajský soud v Hradci Králové poslal 24letou ženu na osm let do vězení. Ta podle obžaloby způsobila svému ročnímu synovi několik zlomenin rukou a nohou. Měl mít také celou řadu modřin na těle i v obličeji. Rozsudek není pravomocný.

Matka přišla v únoru k lékaři se svým ročním synem, protože měl opuchlé nohy. Zdravotníci poté zjistili, že má chlapeček obě dolní končetiny zlomené a na těle má mnoho modřin.

Rovněž objevili i straší zlomeniny, podle obžaloby jich bylo celkem 12. Žena skončila ve vazbě za těžké ublížení na zdraví. Před soudem ale popřela, že by ročnímu kojenci ublížila.

„Víme akorát, jaká zranění dítěte byla zjištěna, a dovozujeme z důkazů, že je způsobila matka. Ale mechanismus je nám neznámý s ohledem na to, že u soudního jednání nikdo nebyl a obžalovaná se nedoznává,“ řekla státní zástupkyně Lucie Žabková.

U soudu vypovídal i otec malého dítěte. Ten uvedl, že se matka o chlapce prakticky nestarala. Jednou ji prý dokonce viděl, jak s chlapcem třásla a pohazovala.

„Obžalovaná osoba je disharmonická a vztahově životně neukotvená. Dítě, o kterém se teď jedná, je její třetí. Teď čeká čtvrté dítě, o první dvě se stará jejich babička ze strany otce,“ zmínila zástupkyně Žabková.

Soudce mladé ženě neuvěřil, že by dítěti nikdy nic neudělala, a neobměkčily ho ani její slzy. Ženu nakonec poslal na osm let do vězení. Obhájce se k rozhodnutí soudu odmítl vyjádřit, po vynesení rozsudku se se svojí klientkou odvolali. Rozsudek tak není pravomocný a celý případ bude znovu řešit Vrchní soud v Praze.

Tagy: