Hrůzný útok aligátora: Třímetrový predátor zabil ženu, která venčila psy. Napadl i záchranáře

Aligátor v Americe usmrtil ženu venčící psy.

Aligátor v Jižní Karolíně zabil ženu

Po útoku aligátora zemřela 69letá žena, která byla na procházce se psy na americkém ostrově Hilton Head v Jižní Karolíně. S odvoláním na úřady o tom informuje The New York Times (NYT). Šlo o druhý smrtelný útok aligátora v této oblasti za poslední rok.

Žena se vypravila venčit psy v úterý brzy ráno na ostrově Hilton Head v americkém státě Jižní Karolína. Ti se ale vrátili bez ní, proto se ženu vydali hledat její příbuzní, uvedla Angela Viensová, mluvčí šerifa v okrese Beaufort. Jeden z příbuzných ji nakonec našel poblíž laguny u golfového hřiště a kontaktoval záchrannou službu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Žralok napadl chlapce u oblíbené pláže v New Yorku. Pokousaný mladík dokázal doplavat ke břehu

Aligátor se podle sdělení kanceláře šerifa znovu objevil ve chvíli, kdy se záchranáři pokoušeli ženu oživit, ovšem bez úspěchu. Nakonec byl téměř třímetrový samec odchycen a usmrcen, uvedli podle NYT představitelé úřadu pro přírodní zdroje v Jižní Karolíně.

Od roku 2000 jde v Jižní Karolíně už o šesté úmrtí po útoku aligátora z celkových 24 podobných incidentů. Loni v srpnu v okrese Beaufort zahynula po útoku aligátora 88letá žena.

Jay Butfiloski z úřadu pro přírodní zdroje v rozhovoru s NYT loni v srpnu uvedl, že smrtelné útoky aligátorů jsou vzácné, v posledních letech jich ale přibývá, jelikož do oblastí, kde žijí, zasahuje zástavba. Útoky jsou podle něj častější v blízkosti vodních ploch a v případech, kdy člověka doprovází nějaké zvíře.

Tagy: