Na seznamkách z mladých mužů vylákaly autoerotická videa. Pak je ženy obraly o 23 tisíc

Seznamk

Vyděračka ze seznamky

Písečtí kriminalisté prošetřují dva skoro identické případy, při kterých došlo ke zneužití důvěřivosti dvou mladých mužů. Ti se na žádost žen, se kterými si psali na internetových seznamkách, natočili při autoerotických hrátkách. Ženy jim následně hrozily, že pokud jim nepošlou peníze, videa zveřejní. V jednom případě se tak i stalo.

První případ se stal 19. října. Mladík si na jedné ze seznamek psal se ženou, která ho následně vyzvala, aby jí poslal nahrávku s autoerotikou. Jakmile to udělal, žena ho začala vydírat.

Další případ se stal koncem října, kdy došlo ke zneužití dalšího muže. Oba muži jsou zhruba stejně staří, kolem pětadvaceti let. Oba žijí na Písecku a teď je spojuje i nepříjemná zkušenost. „Oba případy mají podobný průběh. Ta komunikace, tedy chatování, probíhalo v anglickém jazyce. A vždycky směřovalo k tomu, aby se muži zachytili na videokameru,“ uvedla mluvčí policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

Šance na dopadení pachatele je nízká

I proto policie nevylučuje, že by se mohlo jednat o totožného pachatele. Údajná žena od obou mužů dokázala získat necelých 23 tisíc korun. To jí však nestačilo. Po dalším vydírání už jí muži znovu peníze neposlali. Videa jednoho z nich pak skutečně zveřejnila.

„Samozřejmě – jak funguje internet víme. To vábení bylo ze strany ženy. Ale jestli ty výhružné texty a SMS opravdu posílaly ženy, které muži viděli, je samozřejmě otázka,“ doplnila Čuřínová Ingrišová.

Oba případy teď prošetřují písečtí kriminalisté. Šance, že pachatele ukrývajícího se na internetu dopadnou, je ale nízká. „Nebuďte důvěřivý, nenechte se svést k podobným praktikám, jde jen o to, získat vaše peníze,“ uzavřela policejní mluvčí.

Tagy: