Bez tebe by Přátelé nebyli stejní, Gunthere. Hvězdy posílají do nebe dojemné vzkazy

Herec James Michael Tyler

Zemřela oblíbená postava z Přátel

Hrdiny seriálu Přátelé o víkendu zasáhla zpráva, že ve věku 59 let zemřel jejich kolega James Michael Tyler, představitel číšníka Gunthera z kavárny Central Perk. Se smutkem na něj zavzpomínala Jennifer Anistonová či Courteney Coxová.

Tyler se objevil v téměř 150 epizodách komedie, která se na stanici NBC vysílala v letech 1994 až 2004. Ačkoli nepatřil mezi hlavní hrdiny seriálu, fanoušci si jeho postavu oblíbili. „Tyler zemřel pokojně ve svém domě v Los Angeles v neděli ráno,“ uvedl v prohlášení manažer. „Nebyl to jen Gunther. Blízcí ho znali také jako milujícího manžela, hudebníka i šiřitele osvěty o rakovině,“ dodal.

Cítil jsem se výjimečně

V květnu se Tyler prostřednictvím Zoomu krátce mihnul ve vzpomínkovém díle seriálu. „Upřímně řečeno, bylo to nejpamátnějších 10 let mého života,“ řekl o období natáčení Přátel. „Všichni byli fantastičtí a byla s nimi prostě radost pracovat. Cítil jsem se výjimečně,“ sdělil.

„Bez tebe by Přátelé nebyli stejní. Děkuji ti za smích, který jsi vnesl do seriálu i do života nás všech. Budeš nám moc chybět,“ napsala na Instagram Jennifer Anistonová, představitelka Rachel. Zároveň sdílela ukázku závěrečné epizody seriálu. V ní Gunther Rachel vyznal lásku.

„Míra vděčnosti, kterou jsi vnesl do místnosti a projevoval každý den na place, je stejně velká jako vděčnost, kterou chovám za to, že jsem tě poznala. Odpočívej v pokoji,“ uvedla Courteney Coxová, která v seriálu hrála Moniku.

Společnost Warner Bros Television, jeden z koproducentů sitcomu, uvedla, že Tyler byl „milovaným hercem a nedílnou součástí naší rodiny Přátel“.

Tylerovi byla v roce 2018 diagnostikována pokročilá rakovina prostaty, která se později rozšířila do kostí. „Chtěl pomoci co největšímu počtu lidí, statečně se podělil o svůj příběh a stal se aktivistou kampaně za to, aby si lidé nechali dělat krevní testy na rakovinu už ve 40 letech,“ uvedl jeho manažer.

Tagy:
rakovina Instagram seriál Los Angeles herečky NBC herec Jennifer Aniston Přátelé Courteney Cox manažer James Michael Tyler Gunter Zoom Video Communications Jennifer Anistonová Courteney Coxová Central Perk