Zfetovaný řidič v Praze se srazil s tramvají, zranil dvě ženy. Auto skončilo na střeše

Při srážce auta s tramvají na pražských Vinohradech utrpěly zranění dvě ženy cestující hromadnou dopravou. Řidič auta, jenž byl opilý a pod vlivem drog, vyvázl bez zranění. Informovaly o tom složky IZS. Policisté následně krátce před devátou hodinou večerní sdělili, že provoz MHD byl obnoven.

„Vážná dopravní nehoda vozidla, které skončilo na střeše na tramvajových kolejích a za jehož volantem seděl muž pod vlivem alkoholu a drog, komplikuje dopravu u Vinohradského hřbitova v Praze 10. Na místě pracují všechny složky IZS,“ uvedli na Twitteru policisté. Později doplnili, že řidič z havarovaného auta je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tři roky vězení.

Hasiči zasahující na místě vyprostili jednu zraněnou ženu za několik minut, druhá z vozidla vystoupila sama. „Obě zraněné osoby byly předány do péče Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy. V tramvaji cestovalo asi 50 osob,“ doplnili hasiči.

Zdravotníci upřesnili, že vyproštěná žena ve věku kolem 20 let utrpěla zlomeniny horní a dolní končetiny, úraz hlavy a pohmožděniny. „Druhá žena, také okolo 20 let, měla úraz hlavy a pohmožděný hrudník. Obě byly se středně závažnými poraněními převezeny do nemocnice,“ sdělili pražští záchranáři.

Na nehodu okamžitě zareagoval také Dopravní podnik hlavního města Prahy, jenž na svých stránkách informuje o aktuálních omezeních. Cestujícím v úseku mezi stanicemi Želivského a Strašnice doporučuje využít linky metra.

Tagy:
Twitter Praha 10 střecha Strašnice Praha Dopravní podnik hl. m. Prahy Želivského Vinohradský hřbitov