Zvrat v případu úmrtí seniorky na Zlínsku. Byla zraněná, ale o vraždu nešlo, tvrdí policie

Překvapivý zlom v případu smrti seniorky

Překvapivý zlom v případu smrti seniorky

Překvapivý zlom nastal v případu vyšetřování smrti 89leté seniorky v Uherském Hradišti. Její úmrtí zlínští kriminalisté ještě ve čtvrtek kvalifikovali jako vraždu. V pátek ale otočili, o vraždu prý nakonec nešlo.

Seniorka musela doma čelit týrání, potvrdila v pátek policie. Zavražděna prý ale nebyla. Na jejím těle však přivolaný lékař našel různá zranění.

I když okolnosti úmrtí devětaosmdesátileté ženy vedly polici k tomu, aby případ kvalifikovala jako vraždu, prvotní výsledky nařízené soudní pitvy tuto teorii neprokázaly. Dveře bytu stařenky ale dál zůstávají zapečetěny policií. „V současné době můžeme konstatovat, že se nejedná o vraždu,“ potvrdila mluvčí policie Zlínského kraje Simona Kyšnerová.

Problémy s příbuzným

Byla to fajn ženská, popisovali ji sousedé z Uherského Hradiště. Podle nich měla ale problémy s příbuzným, se kterým sdílela společnou domácnost. „K podezření, že došlo k násilnému trestnému činu, nás kromě zjevného zranění ženy vedl i fakt, že podezřelý muž byl v minulosti obviněn z trestného činu týrání osoby žijící ve společném obydlí,“ popsala Kyšnerová.

„Ona už to poslední dobou neměla v hlavě v pořádku. On zase poslední dobou dost pil. Sem tam na sebe pořvávali a někdy tam bylo fyzické napadení,“ popsal soused seniorky. Podle policie podezřelého muže státní zástupce propustil ze zadržení. Tím, jak seniorka zemřela, se ale kriminalisté zabývají dál.

Tagy: