Zlatý hattrick pro pardubické Dynamo. Vládce českého Counter-Strike nyní míří do světa

Jednička tuzemského Counter-Striku setrvává na trůnu. Dynamo Eclot navázalo na výkony z předchozích domácích turnajů a vyhrálo i třetí klání z okruhu mistrovství České republiky. V pražské Vodafone PLAYzone Aréně je o víkendu dokázal potrápit až ve finálovém utkání tým Sinners. Zlatý hattrick je na světě a domácí hegemon se nyní upíná k mezinárodním turnajům. Díky víkendovému triumfu dostane šanci poprat se v kvalifikaci o postup na největší světový turnaj Major.

Finálový víkend třetího letošního turnaje v Counter-Striku přivedl do Prahy dva nováčky. Vedle nejlepších dvou tuzemských mužstev Dynamo Eclot a Sinners se poprvé na velkém turnaji představil juniorský tým Sinners a česko-polská grupa Avez.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Videohra jako tahák na turisty. Kutná Hora se těší na Kingdom Come: Deliverance II

Celý víkend se v nejlepší formě ukázali hráči Dynama Eclot. Úvodní dva víkendové duely zvládli velmi rychle a zapotili se až v úplném finále. Liberečtí Sinners se totiž vytáhli po herní i taktické stránce.

„Očekával jsem, že finále bude vyrovnané. Pomohla tomu volba map a je vidět, že kouč Sinners Tomka zapřemýšlel a díky tomu to bylo zajímavé,“ pochválil svého protějška trenér Dynama Eclot Pavel Vaněk.

„Rvali se jako lvi, bylo to jedno z nejtěžších finále, které jsme tady hráli. Na to, že mají dva nové hráče v sestavě, tak jdou možná správným směrem,“ dodal Vaněk po vítězství a šel se radovat se svými svěřenci.

Ti v letošní sezóně opanovali i třetí domácí turnaj, po vítězství na Tipsport CS Winter a Spring, berou vítězství i z letního turnaje Tipsport CS Summer. Kromě finanční odměny 180 tisíc korun se ale Dynamo Eclot také posune ve světovém žebříčku.

Ve Valve rankingu, který zavedli vývojáři Counter-Strike 2, se momentálně nachází kolem 40. příčky. Nejlepších 48 mužstev si zajistí postup do uzavřené kvalifikace na největší turnaj světa Major. Ten letos v prosinci zamíří do čínské Šanghaje.

Dosud se žádnému českému týmu nepodařilo na tento turnaj postoupit. Nejblíže byl tým Sinners před dvěma lety. Od postupu z evropské kvalifikace ho dělilo jedno jediné vítězství. Jedinou českou stopou na této velké esportové události tak zůstávají účasti jednotlivých hráčů Tomáše Šťastného a Adama Zouhara a také účast ruské sestavy tuzemského klubu Entropiq v roce 2021.

GALERIE: Mistry ČR v Counter-Striku se loni stali hráči Sampi

Naději na boj o Major živí i v Sinners. Mužstvo se v žebříčku pohybuje kolem 50. pozice a druhé místo na domácím turnaji by mu s velkou jistotou mohlo stačit. Definitivní to ale bude až v průběhu tohoto týdne, kdy organizátoři aktualizují pořadí podle posledních výsledků.

V táboře hříšníků, jak se Sinners přezdívá, tak po porážce nepanovala špatná nálada. „Máme skvělé fanoušky a myslím, že jsme toho dokázali dost urvat a jsme spokojení. Prohra mrzí, ale co se dá dělat. Bylo to hodně emotivní, všichni jsme si to užívali,“ řekl po finále střelec Sinners Michal Švancara.

Bronzovou pozici si z Prahy odváží česko-polská sestava týmu Avez, na čtvrté příčce skončil juniorský tým Sinners Academy. Obě mužstva plná mladých a talentovaných hráčů se nyní musí upínat na podzimní turnaj Tipsport CS Fall.

Na tomto klání se bude hrát o další MČR body, které rozhodnou o nejlepší šestici týmů, jež zavítá na listopadové mistrovství České republiky v Brně.

VIDEO: Podívejte se, jaká atmosféra panovala na Tipsport MČR CS 2 v Brně

Tagy:
esport gaming Entropiq Counter-Strike Gaming Sinners PLAYzone Valve Corporation CNN Prima Gaming Vodafone PLAYzone Arena Dynamo Eclot Enter